IĞDIR REKTÖRÜ M. HAKKI ALMA HİZMETE DOYMUYOR

IĞDIR REKTÖRÜ M. HAKKI ALMA HİZMETE DOYMUYOR
Editör: Söyler Haber
17 Nisan 2021 - 15:58 - Güncelleme: 17 Nisan 2021 - 16:08
3D İmalat Atölyesinde Lithophane Tabloların Üretimine Başlandı

Iğdır Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Murat Şimşek tarafından faaliyetleri yürütülen, Mekanik Elektronik ve Robotik Topluluğuna (MERT) ait 3D imalat atölyesinde, Lithophane tabloların üretimine başlandı.
Konuyla ilgili açıklama yapan Teknik İşler Rektör Danışmanı Öğr. Gör. Murat Şimşek şu açıklamalarda bulundu. “Lithophane, Yunanca kaya, taş anlamına gelen "litho" ve aniden beliren anlamına gelen "phainein" sözcüklerinden türetilmiştir. Geçmişi çok eski tarihlere dayanan bir kavram olan "lithophane" , daha çok seramikten üretilen abajurlarda kullanılan bir tekniktir. Çok ince seramikten oluşturulan kabartma resimler, arkalarına konulan ışık kaynağının yakılmasıyla, arkadan vuran güçlü ışık nedeniyle aniden net bir şekilde görünür hale gelirler. Üretim malzemesi seramik olması sebebiyle siyah, beyaz ve gri tonlarının hakim olduğu bir görüntü oluşmaktadır. 3d yazıcılarla çok kolay bir şekilde, muhteşem resimler elde etme olanağı vardır. Herhangi bir fotoğrafı özel algoritmalar içeren yazılımlar vasıtasıyla kabartma desenli üç boyutlu dijital verilere dönüştürebiliyoruz.

Üniversitemizde AFAD Tarafından “2021 Yılı Afet Farkındalık Eğitimi” Düzenlendi

Üniversitemizde AFAD Tarafından “2021 Yılı Afet Farkındalık Eğitimi” Düzenlendi
Iğdır İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Atölyeler Binası bahçesinde “2021 Yılı Afet Farkındalık Eğitimi” düzenlendi.
AFAD ekiplerince verilen eğitim kapsamında, afetler hakkında genel bilgiler verildikten sonra deprem ve yangın gibi doğal afetlerde alınması gereken önlemlerin neler olduğu anlatıldı. AFAD eğitim aracının da tanıtıldığı farkındalık eğitiminde, TBMYO Atölyeler Binası bahçesinde eğitmenlere teşekkür belgeleri takdim edildi.
TBMYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Öcal ve beraberindeki akademisyenlerin eğitmenlere teşekkür belgelerini takdim etmelerini ardından etkinlik, çekilen hatıra fotoğrafıyla birlikte sona erdi.

Iğdır Üniversitesi 'Uluslararası Sosyal Bilimler ve Uygulamalı Bilimler' Kongreleri Başladı

Iğdır Üniversitesi ve İKSAD iş birliği ile düzenlenen Uluslararası Sosyal Bilimler ve Uluslararası Uygulamalı Bilimler kongreleri başladı.
14-15 Nisan 2021 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan kongrelerin açılışı Iğdır Üniversitesi tanıtım filminin izlenmesiyle başladı. Daha sonra Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma açılış konuşmasında; ''Değerli katılımcılar, İKSAD ve Iğdır Üniversitesi olarak düzenlemesini yaptığımız Uluslararası Iğdır Üniversitesi Sosyal Bilimler ve Uygulamalı Bilimler Kongrelerine hoşgeldiniz. 2010 yılında kurulan İKSAD, Farklı disiplinlerden ve ülkelerden çok sayıda akademisyen, yazar, diplomat, bürokrat ve iş dünyası mensuplarından oluşan yapısı ile özellikle sosyal problem çözümü ve ekonomik gelişme gibi konular üzerine stratejiler belirleyen ve ilgili makamlara imkanlar ölçüsünde çözüm önerileri sunan bir oluşumdur. Faaliyet çeşitliliği sebebiyle sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, kamu kurumları, özel sektör, yerel yönetimler gibi çok sayıda kurumla iletişim içerisinde olan İKSAD ile daha önce 2019 yılında Uluslararası Iğdır Üniversitesi Multidisipliner Kongresi, 2021 yılında Uluslararası Iğdır Üniversitesi Mesleki ve Sosyal Bilimler Kongreleri düzenlemiştir. Yapılan kongrelere yüzlerce bilim insanı katılım sağlamış, bu sayede hem bilimsel anlamda özgün çalışmalar ortaya konmuş hem de Iğdır Üniversitesinin tanıtımına katkı sağlanmıştır. Bugün açılışını yapacağımız Uluslararası Iğdır Üniversitesi Sosyal Bilimler ve Uygulamalı Bilimler kongresiyle iki kongreye birden ev sahipliği yapacak olmanın mutluluğu içerisindeyiz. 14-15 Nisan 2021 tarihleri arasında 2 gün sürecek olan kongrelere toplamda 230 bildiri kabul edilmiş, bunlar içerisinde 57 bildiri çalışması yurt dışından katılım sağlamıştır. Toplam katılımcı sayısı 370 kişidir.

ÜNİVERSİTENİN KOYUNCULUK FAALİYETLERİNİ YERİNDE İNCELEDİ

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Üniversitemizde DAP desteği ile yürütülmekte olan koyunculuk projesinin yer aldığı yerleşkeyi ziyaret etti.
Yapılan ziyarette Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Ali İhsan Atalay proje hakkında bilgiler verdi. Atalay “30 Mart tarihinde kuzulama döneminin tamamlandığını, yaşayan yavru oranının %98 olduğunu, bölgede yaygın olarak görülen kuzu ölümlerinin bakım ve besleme programları ile en aza indirilebileceğini” ifade etti. Rektör Alma, sürekli takibinde ve gözetiminde olan işletmenin artan hayvan varlığı ile birlikte ileriye yönelik büyüme ve gelişmesi yönünde görüş ve önerilerini sundu. Yapılan incelemelerde eksik görülen hususlar ve ihtiyaçların giderilmesi için ilgili birimlere talimat verildi ve ziyaret sona erdi.


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum