Rektör Alma'dan Irak YÖK Bakan Yrd. Abid Al-Jumaily'e Ziyaret

 Rektör Alma'dan Irak YÖK Bakan Yrd. Abid Al-Jumaily'e Ziyaret
Editör: Söyler Haber
30 Ocak 2024 - 13:52 - Güncelleme: 30 Ocak 2024 - 13:58


Iğdır Üniversitesi Rektörü Alma’dan Irak Yüksek Öğretim Bakan Yardımcısı Abid Al-Jumaily'e Ziyaret

Rimar Academy bünyesinde, Iğdır Üniversitesi paydaşlığıyla düzenlenen ‘1. Uluslararası Bağdat Sosyal ve Beşerî Bilimler Kongresi’ne katılmak üzere Irak’a giden Rektör Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, burada Irak hükümeti Yüksek Öğretim Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Adnan İbrahim Abid Al-Jumaily ile bir araya geldi.

Akademik bağlamda bölgesel iş birliklerinin masaya yatırıldığı görüşmede; MoU, proje, post doktora ve Erasmus gibi alanlarda yaşanan sorunlar ve çözüm yolları üzerine istişare edildi.

Iğdır Üniversitesinin uluslararasılaşma kapsamında son yıllarda önemli bir mesafe kaydettiğini anımsatan Rektör Alma, “Iğdır Üniversitesi olarak akademik alanda dünyadaki sınırları ortadan kaldıran, erişilebilirliği, evrensel kapsayıcılığı ve sürdürülebilirliği hedefleyen ve etik değerleri gözeten bir yaklaşımla hareket etmeye özen gösteriyoruz. Bu kapsamda başta bölgemizdeki Azerbaycan, Gürcistan, İran ve Irak gibi ülkeler olmak üzere dünyadaki pek çok ülkede önemli paydaşlıklar geliştirerek uluslararası iş birliği ağımızı her geçen gün geliştiriyoruz. Öğrenci ve personel değişimi programlarımız ve ortak bilimsel faaliyetlerimizle Iğdır Üniversitesi’ni bölgesel ve küresel ölçekte adından söz ettiren ve tercih edilen bir üniversite seviyesine getirmek en önemli hedeflerimiz arasında yer alıyor.” dedi.

Rektör Alma, nazik misafirperverliği için Bakan Yardımcısı Abid Al-Jumaily'e teşekkür ederken Abid Al-Jumaily de Rektör Alma’nın ziyaretinden büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti.
Görüşme, karşılıklı iyi niyet dileklerinin ardından sona erdi.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum