Iğdır Üniversitesi, Cezayir'den İki Üniversite İle Akademik İş Birliği Protokolü İmzaladı

Iğdır Üniversitesi, Cezayir'den İki Üniversite İle Akademik İş Birliği Protokolü İmzaladı
Editör: Söyler Haber
19 Aralık 2023 - 21:03



Iğdır Üniversitesi, Cezayir’den İki Üniversite İle Akademik İş Birliği Protokolü İmzaladı
 
Iğdır Üniversitesi, Abou Baker Belkaid Tlemcen Üniversitesi ve Abdülhamid İbn Badis Mostaganem Üniversitesi ile akademik alanda iş birliği protokolü imzaladı. Protokole göre üniversiteler arasında bilimsel araştırmalar, akademik personel etkileşimi ve diğer alanlarda ortak çalışmalar yürütülecek.
 
Uluslararası üniversiteler ile iş birliklerine önem veren Iğdır Üniversitesi, bu doğrultudaki çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.
 
Bu kapsamda Iğdır Üniversitesi, Abou Baker Belkaid Tlemcen Üniversitesi ve Abdülhamid İbn Badis Mostaganem Üniversitesi ile akademik alanda iş birliğini güçlendirmek amacıyla bir protokole imza attı.
 
Protokol göre öğrenci değişim programları, ortak araştırma projeleri, akademik kadro değişimleri ve diğer çeşitli alanlarda iş birliği fırsatları konusunda mutabakata varıldı.
 
İmza töreninde bir açıklama yapan Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, "Bu iş birliği protokolü, öğrencilerimizin uluslararası perspektif kazanmalarına ve akademik alanda daha geniş bir ağa sahip olmalarına katkı sağlayacak. Ayrıca, ortak projeler ve araştırmalar ile bilgi paylaşımını artırarak bilim dünyasına önemli katkılarda bulunmayı hedefliyoruz." şeklinde konuştu. 
 
İmza töreni, başarı dilekleri ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.
 
 
 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum