Doğubayazıt'ta mahalli seçimlerin ardından merak edilenler.

Doğubayazıt ilçesinde DEM Parti’den Belediye Bakanı seçilen Kenan Alkan, YSK’dan mazbatasını aldıktan sonra, Bağımsız Belediye Başkanı Yıldız Acar, arasında devir teslim töreni yapılacakmı?

Doğubayazıt'ta mahalli seçimlerin ardından merak edilenler.
Editör: Söyler Haber
02 Nisan 2024 - 11:11 - Güncelleme: 02 Nisan 2024 - 11:22


Doğubayazıt’ta 31 Mart 2024 mahalli seçimlerin ardından merak edilenler.


Sıddık Söyler’in Kaleminden!

Türkiye gündemin birinci maddesi olarak başta TV ekranlarından, cadde, sokak, köy, evlerde ve ülkemizin dört bir tarafından dört aydır hep seçim tartışıldı, kim kazanacak, kim kaybedecek konuşuldu.

Ülke genelinde bazı il, ilçe, köy ve beldelerde ufakta olsa taşkınlıkların olmasının ardında kazasız belasız 31. Mart Mahalli İdareler seçimleri tamamlandı.

Yerel seçimlerde her zaman olduğu gibi bazı tatlı atışmalar bazende maksadı aşan atışmalar olmuştur.  Doğubayazıt’ta Belediye Başkan adayları, Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri, Mahalle ve Köy muhtar adayları, 31. Mart seçimlerinde yarışırken sevgi, saygı, seviyeli bir seçim çalışması sergilemişlerdir. Doğubayazıt ilçesinde karşılıklı sevgi, saygı ve hoşgörü ile seçim tamamlanmış oldu.  

Neden seçim mitingi yapılmadı?
Doğubayazıt ilçesinde DEM Parti adayı Kenan Alkan’ın yalnız seçim mitingi yaptığı, AK Parti adayı Mimar Dr. Cengiz Çelik ve Bağımsız aday Yıldız Acar’ın seçim mitingi yapmamaları Doğubayazıt halkı tarafından hayretler içerisinde karşılandı.

Doğubayazıt Belediye’sinde devir teslim töreni yapılacakmı?
Evet; seçimler bitti, Doğubayazıt halkının en çok merak ettiği konu, Doğubayazıt ilçesinde DEM Parti’den Belediye Bakanı seçilen Kenan Alkan, YSK’dan mazbatasını aldıktan sonra, Bağımsız Belediye Başkanı Yıldız Acar, arasında devir teslim töreni yapılacakmı?

2019 yerel seçimlerinde HDP ’ten aday olduğu Doğubayazıt ilçesinde aldığı 20.612 oy ve %68,39 ile Doğubayazıt Belediye Başkanı seçilen Yıldız Acar, 11 Temmuz 2020’de HDP Genel Merkezi ve Yerel Yönetimleri tarafından yapılan açıklama ile HDP ’ten ihraç edildi.

Bağımsız olarak 31. Mart 2024 gününe kadar Doğubayazıt Belediye Başkanlığını yürüten Yıldız Acar, Bağımsız olarak girdiği 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde aldığı 6.636 oy %24,33 oran ile girdiği seçimi ve HDP’nin oyları ile aldığı Belediye Başkanlığı koltuğunu kaybetti. DEM Parti’den 31. Mart 2024’te yapılan yerel seçimlerinde 15.814 oy %57,98 oran ile Doğubayazıt Belediye Başkanı seçilen Kenan Alkan ve Bağımsız Belediye Başkanı Yıldız Acar, arasında Doğubayazıt Belediye’sinde TV’lerde gördüğümüz hoş görü içerisinde çiçekli karşılıklı devir teslim töreni yapılacakmı?
Bekliyelim Görelim!


Sıddık Söyler
Ağrı Dağı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı
Söyler Haber
Agrihaberleri.net





 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum