Başkanı Söyler'den Doğubayazıtlı İş İnsanlarıyla Stratejik İstişare Toplantısı

Başkanı Söyler'den Doğubayazıtlı İş İnsanlarıyla Stratejik İstişare Toplantısı
Editör: Söyler Haber
01 Eylül 2026 - 18:54 - Güncelleme: 01 Eylül 2026 - 19:07
Ağrı Dağı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı’ndan Doğubayazıtlı İş İnsanlarıyla Stratejik İstişare Toplantısı

Doğubayazıtlı iş insanları, sivil toplum kuruluşu başkanıyla ilçemizin mevcut sorunları ve gelecek vizyonu üzerine bir buluşma gerçekleştirdik.

Ağrı Dağı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Söylerhaber.com ile Agrihaberleri.net internet sitelerinin imtiyaz sahibi Sıddık Söyler, İstanbul’dan memleketlerine gelen iş insanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle Doğubayazıt ilçesinin geleceğine yönelik kapsamlı bir istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıya, yurt içi ve yurt dışında, özellikle İstanbul’da dernek, ticari ve sosyal faaliyetlerini sürdüren bölgenin önde gelen iş insanları katıldı. Zilan Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Emin Öztürk, Kolan Hastaneler Yönetim Kurulu Başkanı, Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Yönetim Kurulu Üyesi Av. Nedim Kolan, BAY-DER Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Dumlu, Genç İş Adamları Derneği Başkanı Nuri Taşdemir ile iş insanları Abdurrahman Buğur ve Mehmet Buğur’un hazır bulunduğu görüşmede, ilçenin güncel sorunları ve potansiyeli masaya yatırıldı.

Görüşmede öne çıkan başlıklar arasında "Terörsüz Türkiye Projesi"nin bölgeye olası katkıları, Doğubayazıt’ın ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınması için atılabilecek adımlar ile ilçenin turizm ve ticaret potansiyelinin artırılması, eğitimde geri kalmışlığın nedenleri ve uyuşturucuya bulaşan çocukların kurtarılması, Gürbulak Gümrük Kapısı’ndaki sıkıntılar yer aldı. Ayrıca, Doğubayazıt’ın tarihi ve doğal güzelliklerinin ulusal ve uluslararası arenada daha etkin tanıtılması amacıyla düzenlenmesi planlanan çalıştaylar hakkında da detaylı fikir alışverişinde bulunuldu.

Sıddık Söyler, toplantının ardından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Doğubayazıt hepimizin ortak değeridir. Bu topraklardan çıkan iş insanlarımızın başarılarıyla gurur duyuyoruz. Onların deneyim ve birikimlerini ilçemizin yararına kullanmak için bugün burada bir araya geldik.

Toplantıda; Doğubayazıt’ın turizm ilçesi hâline gelmesi, balon turizminin başlatılması, İshakpaşa Sarayı ve Ahmedi Hani Türbesi çevresinin millî saraylara devredilmesi, yıldızlı otel yatırımları, Gürbulak Gümrük Kapısı’nın potansiyeli, eğitimdeki geri kalmışlık ve uyuşturucuya bulaşmış çocukların kurtarılması gibi konularda istişarelerde bulunduk. İş adamlarımız ve BAYDER Başkanımızla gerçekleştirdiğimiz bu toplantıda, ilçemizin dünü ve bugününe dair samimi ve gerçekçi çözüm önerileri ele alındı; yapılmış ve yapılacak yatırımlar üzerine yapılan görüşmeler verimli bir diyalog ortamında geçti. İnşallah bu istişareler somut projelere dönüşecektir.”

Toplantının sonunda katılımcılar, ilçenin sorunlarına çözüm odaklı yaklaşılması konusunda fikir birliğine varırken, önümüzdeki günlerde bu tür buluşmaların devam etmesi kararlaştırıldı. Görüşmenin gerçekçi, samimi ve sıcak bir atmosferde geçmesi, katılımcılar tarafından memnuniyetle karşılandı.
Doğubayazıt’ın kalkınması ve tanıtımı adına atılan bu adımlar, bölge halkı tarafından da umutla karşılandı.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum