DOĞUBAYAZIT HAFIZLAR ŞEHRİ OLACAK

DOĞUBAYAZIT HAFIZLAR ŞEHRİ OLACAK
Editör: Söyler Haber
17 Nisan 2021 - 15:44
BAŞKA İLLERDEN DEĞİL DOĞUBAYAZIT’LI 50 HAFIZ BURADA YETİŞECEK
   
50 öğrenci kapasiteli olarak planlanan ve hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla tamirat, tadilat ve tefşiratı devam eden Miraç Hafızlık Erkek Yatılı Kur’an Kursunun boya ve badanası, yeni gelen kapılarının montajı ve elektirik-su tesisatının yapım aşamasını İlçe Müftüsü Adem Özdemir yerinde inceledi.
   
Tarihi binlerce yıl öncesine dayanan Doğubayazıt ilçesinde hafızlık eğitimi veren bir Erkek Yatılı Kur’an Kursunun bulunmadığını, çocuklarını hafız yapmak isteyen ailelerin evlatlarını Rize, Trabzon, İstanbul vb farklı illere göndermek durumunda kaldığını, Doğubayazıt'da bu eksikliğin giderilmesi için Hafızlık Kur’an Kursunun tadilatını hayırsever halkımızın destekleriyle hemen bitirmeyi ve Ramazan ayından sonra faaliyete geçirmek için yoğun bir çalışma yürütülmektedir.
     
Doğubayazıt İlçe Müftüsü Adem Özdemir yaptığı açıklamadsında “Yüce Allah’ın insanlara indirmiş olduğu en son ilahi kitap ise Kur’an-ı Kerim’dir. Kur’an-ı Kerim’i ilk ezberleyen, ilk hafız peygamber efendimiz Hz. Muhammed ( s.a.s.) dir. Peygamber Efendimiz (s.a.v) ümmetine de Kur’ân-ı Kerîm’i ezberlemelerini tavsiye ediyorlardı. 1000 kadar sahabe-i kiram surelerin hepsini ezberlemişlerdi. Mekke-i Mükerreme’de Daru’l-Erkâm, Medine-i Münevvere’de ise Mescid-i Nebevi’nin yanında Ashab-ı Suffe’den çok sayıda sahabe Hâfız-ı Kur’ân olarak yetişmişti. Hafızlık sistemi ve Kur’ân-ı Kerîm’i ezberlemek Hazreti Allah’ın Ümmet-i Muhammed’e verdiği en şerefli mazhariyettir. Bütün bu olanaklar çerçevesinde bizlerde Allah’ın kelamı olan Kur’an’ı Kerimi hıfz edecek Kur’an hafızlarını yetiştirecek bu kursumuzun tadilat, tamirat ve tefrişatını büyük bir gayretle bitirip Ramazan Bayramı sonrası nasip olursa eğitim öğretime açmayı planlıyoruz.
    
“Cenabı Hakk Kur’an-ı Kerim’de “Bu Kur’an’ı biz indirdik onu koruyacak olan da biziz.”  (Hicr 9) buyuruyor. Hafızlar yetiştirmek için gayretle çalışarak, Hz. Peygamberin bize emanet ettiği kutsal kitabımıza sahip çıkmalıyız.” 
     
Yüce Rabbimiz Kur’an-ı Kerim’de şöyle: “Hayır olarak ne harcarsanız, kendiniz içindir. Zaten siz ancak Allah'ın rızasını kazanmak için harcarsınız. Hayır olarak her ne harcarsanız hiç hakkınız yenmeden karşılığı size tastamam ödenir.” (Bakara, 2/272) buyurmaktadır.
      
Bir başka ayeti kerimede “Şüphesiz ki sadaka veren erkeklerle sadaka veren kadınlar ve Allah'a güzel bir borç verenler var ya, verdikleri onlara kat kat ödenir. Ayrıca onlara çok değerli bir mükâfat da vardır.” (Hadîd, 57/18) buyruluyor.
   
O halde geleceği inşa eden her türlü iyilik hareketi, bu dünyaya olduğu kadar ahirete de yatırım yapmak anlamına gelir diyerek “Evveli rahmet ortası mağfiret sonu da cehennem ateşinden kurtuluş günleri olan Ramazan ayında” bu hayır yarışında yer almaya, bu hafızlık kursunun tamamlanabilmesi için destek olmaya tüm Doğubayazıt’lıları, tüm hayırseverleri davet ediyoruz.
     

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum