AĞRILI İŞ İNSANLARI  İSTANBUL'DA TOPLANDI

AĞRILI İŞ İNSANLARI  İSTANBUL'DA TOPLANDI
Editör: Söyler Haber
21 Kasım 2023 - 20:39 - Güncelleme: 22 Kasım 2023 - 20:36
 

AĞRILI İŞ İNSANLARI İSTANBUL'DA TOPLANDI

Ağrı Valiliği himayelerinde Serhat Kalkınma Ajansı, Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası, Doğubayazıt Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Ağrı ilinde potansiyel barındıran yatırım alanları ve devlet desteklerinin anlatıldığı ‘Ağrı İli Yatırım ve Tanıtım Programı’ toplantısı Hilton İstanbul Bomonti Otel’de gerçekleştirildi.

Programa; Ağrı Valisi Mustafa Koç, Ağrı Milletvekili Ruken Kilerci, Ağrı Belediye Başkanı Metin Karadoğan, TBMM 22. Ve 23. Dönem Ağrı Milletvekili Cemal Kaya, SERKA genel sekreteri Nurullah Karaca, ATSO Başkanı Saim Alpaslan, DTSO Başkanı Cemal Can ve iş insanları katılım sağladı.

Ağrı Valisi Mustafa Koç ve Milletvekili Ruken Kilerci, Ağrı'nın ekonomik gücünü artırmaya odaklanan bu kritik adımın önemine vurgu yaparak, aktif bir şekilde çalışacaklarını belirttiler.

Toplantıda; Ağrı'nın olası yatırım alanlarının yanında özellikle tekstil sektörünün gelişmesi, üretim ve istihdam kapasitesinin arttırılmasına yönelik öneriler görüşüldü. Ağrı İl Özel İdaresi tarafından yapılan Merkez ve Patnos tekstil fabrikaların tanıtımı yapıldı. Çalışan ve Üreten Gençler Programı kapsamında Doğubayazıt Tekstil Zinciri, Eleşkirt Tekstil Zinciri, Tutak Tekstil Zinciri projeleri ve tahsis koşullarına ilişkin bilgiler verildi.
 
AK Parti Ağrı Milletvekili Ruken Kilerci, programın açılış konuşmasını yaptı. Ağrı’nın Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip illerinden biri olduğunu belirten Kilerci, “Ağrı tarihi, kültürel ve doğal güzellikleriyle de önemli bir turizm potansiyeline sahiptir. Ağrı Dağı, İshak Paşa Sarayı, Meteor Çukuru, Diyadin Kaplıcaları, Nuh’un Gemisi Milli Parkı gibi birçok cazibe merkezi bulunmaktadır. Ayrıca Ağrı tarım, hayvancılık, madencilik, enerji ve sanayi alanlarında da yatırımcılara önemli fırsatlar sunmaktadır. Ağrı’mızın potansiyelini keşfetmek ve iş dünyasını bir araya getirmek üzere önemli bir adım attık. Kıymetli büyüğümüz İbrahim Çeçen, başta olmak üzere iş insanları, yerel yönetimler ve girişimcilerle buluştuğumuz bu program, sadece bir başlangıç. Birlikte daha büyük projelere imza atmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.


DTSO Başkanı Cemal Can, İbrahim Çeçen liderliğindeki yatırım teşvik davetinde, Doğubayazıt’ın ticari gücüne vurgu yaparak, gelecekteki büyük projeler için işbirliği kararı aldıklarını ifade etti. Can, İbrahim Çeçen liderliğindeki girişimin Doğubayazıt’ı ticari açıdan öne çıkaracak önemli bir adım olduğunu vurgulayarak, iş adamlarıyla bir araya gelme ve yatırım teşvik programlarında liderlik etme taahhüdünde bulundu.

Ağrı ili için önemli bir adım olan programda, Ağrı’nın yatırım olanakları, teşvik mekanizmaları, destek programları, proje örnekleri ve başarı hikayeleri anlatıldı.







 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Harun unüs
    5 ay önce
    Hayat sizden ibaret değil! Sizde bir gün öleceksiniz. Ve işte o zaman o saymakla bitiremeyeceğiniz mal mülklerinizi paylaşmamaktan, zekat vermemekten veya zekatı az vermek için kendine göre bir fetva bulmanın hesabını elbet bir gün vereceksiniz.