AĞRI VALİSİ Dr. VAROL, KARAKENT KÖYÜNDE

Vali Varol ve heyeti Karakent Köyü çocukları tarafından bayraklar ve çiçeklerle karşılandı.

AĞRI VALİSİ Dr. VAROL, KARAKENT KÖYÜNDE
Editör: Söyler Haber
01 Ekim 2020 - 12:33 - Güncelleme: 01 Ekim 2020 - 12:49
AĞRI VALİSİ Dr. VAROL, KARAKENT KÖYÜNDE

Ağrı Valisi Dr. Osman Varol Doğubayazıt ilçesinde  yenilenen Karakent Köyü İlk-Ortaokulu’nun açılış programına katıldı.

 Vali Varol ve heyeti Karakent Köyü çocukları tarafından bayraklar ve çiçeklerle karşılandı.

Programa; Ağrı Valisi Dr. Osman Varol, Doğubayazıt İlçe Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar, Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin, Doğubayazıt İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Kösen, İlçe Sağlık Müdürü Turan Saydam ve AK Parti Doğubayazıt Gençlik Kolları Başkanı Ozan Kaya, kamu Kurum Müdürleri ve köy halkı katıldılar.


Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından satranç, mangala, bocce, dart, voleybol ve gülle alanlarında incelemelerde bulunan Vali Varol, Karakent Köyü İlk-Ortaokulu’na kazandırılan sportif alanların çocukların kişisel ve sosyal gelişimleri açısından önemine vurgu yaptı.

 İncelemeleri sırasında oyun oynayan çiçeği burnunda 1. sınıf öğrencilerle karşılaşan Vali Dr. Osman Varol, çocukların oyunlarını büyük bir ilgi ile izledi, okulun bahçesinde oluşturulan oyun alanını öğrencilerle boyadı.
 
Ardından okulda açılan fotoğraf sergisini ziyaret eden Vali Dr. Osman Varol, yenilenen ana sınıflarını ve derslikleri gezdi; Doğubayazıt İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli tarafından okula kazandırılan kütüphanede incelemelerde bulundu.
 
İncelemelerini tamamlayarak öğretmenlerle bir araya gelen Vali Varol, okulun ve eğitim-öğretim yılının öğrenciler, öğretmenler ve ilçeye hayırlı olması temennisinde bulunan Vali Varol yaptığı konuşmasında; Bu eğitim öğretim yılına malumunuz olan pandemi dolayısıyla diğer yıllara nazaran buruk bir biçimde başladık. En büyük dileğimiz; şartların el verdiği ölçüde, Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın kararı ile tekrar en kısa zamanda normal eğitim öğretim tempomuza dönmek.’ dedi.
 Konuşmasında öğretmenlik mesleğinin önemini belirten Vali Varol: ‘Öğretmenlerimizle bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduğumuzu bilmenizi isterim. Bizler doğrudan eğitim alanının içerisinde değiliz fakat eğitim ile yakından ilgileniyoruz. Çünkü eğitimin sunduğumuz en mühim kamu hizmeti olduğunu düşünüyoruz. Eğitim alanında her şey ideal bir biçimde ilerlediğinde diğer alanlarda işlerimizin daha kolay yürüdüğünü deneyimliyoruz.” dedi.

 Açılış programı, müzik dinletisinin ardından Ağrı Vali Dr. Osman Varol’a günün anısına hediye takdim edilmesi ile son buldu.

SÖYLER HABER

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum