Doğubayazıt İlçe Müftüsü Adem Özdemir'in Camiler ve Din Görevlileri Haftası Mesajı

Doğubayazıt İlçe Müftüsü Adem Özdemir'in Camiler ve Din Görevlileri Haftası Mesajı
Editör: Söyler Haber
01 Ekim 2020 - 11:22
Doğubayazıt İlçe Müftüsü Adem Özdemir'in Camiler ve Din Görevlileri Haftası Mesajı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, camilerin ve din görevlilerinin değerini ve önemini anlatmak için, 1986 yılından itibaren 1-7 Ekim tarihleri arasını içeren Ekim ayının ilk haftası “Camiler Haftası” olarak kutlanmakta iken 2003 yılında “Camiler Haftası’na “Din Görevlileri” de ilave edilerek bu hafta, “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” olarak kutlanmaya başlanmıştır.

2011 yılından itibaren her yıl farklı bir tema belirlenerek çeşitli etkinliklerle bu haftanın kutlanmasına devam edilmektedir. Bu yılın teması, “Cami ve İlim” olarak belirlenmiştir.

Hafta boyunca camilerimizin medeniyetimizdeki yerini ve hayatımızdaki anlamını yeniden hatırlayacağız.
Açılışıyla büyük bir coşku ve mutluluk yaşadığımız Ayasofya Camii’nin ibadet ve ilim tarihimizdeki yerini işleyen Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bir sempozyum (2-4 Ekim 2020) düzenlenecektir.

Sempozyumun etkinlik takvimine https://www.ayasofyasempozyumu.com/ adresi üzerinden erişilebilecektir. Sempozyum online yapılacağından aynı adres üzerinden halkımız tarafından üç gün boyunca takip edilebilecektir.

İlçemizde “Camiler ve Din Görevlileri Haftası”nın açılış merasimi Perşembe günü saat 11.15’te Merkez Camiinde okunacak Mevlid-i Şerif ve Kur’an-ı Kerim Ziyafeti ile başlayacaktır.

Öğleden sonra İnegöl caddesinde esnaf ziyareti ve Dini Yayın dağıtımı, Cuma günü “Cami ve İlim” konulu Radyo Sohbeti,  Pazartesi-Çarşamba öğrencilerimize yönelik online konferanslar, yetim, şehit yakını ve gazi aile ziyaretleri, başarılı din görevlilerinin ve din hizmetine katkıda bulunan hayırseverlere teşekkür belge takdimi gibi etkinliklerle kutlanacaktır.

Ömrünü din hizmetine adayan fedakâr hocalarımızı, camileri inşa ve ihya eden aziz milletimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum.
 
Adem ÖZDEMİR
Doğubayazıt İlçe Müftüsü
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum