YEŞİL AĞRI HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRECEK

YEŞİL AĞRI HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRECEK
Editör: Söyler Haber
28 Temmuz 2021 - 01:40



YEŞİL AĞRI HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRECEK

Verimi toprakları, bereketli ovaları ve muhteşem doğası ile ülkenin çatısı durumundaki Ağrı’nın ağaç çeşitliliğini çoğaltmak ve yeni bir kültür kazandırarak yeşil Ağrı hayalini hayata geçirmek isteyen iş adamı Emre Erat LOTUS Bahçe ve Süs Bitkileri ile  Ağrı da marka olma yolunda ilk adımını attı. 


 İzmir’in Ödemiş İlçesinde  iki farklı bahçede her iklime uygun fidan ve çiçek üretimi yapan Emre Erat yıllardır  özlemini çektiği ‘’Yeşil Ağrı’’ için yatırımlarının bir bölümünü Ağrı’ya kaydırdı. 
 
 
 Erat LOTUS  Bahçe ve Süs Bitkileri  Showrom inşaatının sonlarına gelinirken yaptığımız ziyarette ; Ben babamın ve dedemin hatta çocukluğumun Ağrı’sına olan özlemi dile getirmenin sadece lafı güzaf olduğundan hareketle ,sokaklarında akasya ağaçlarından kopardığımız akasyaları olan Ağrı’yı özledim. Bu nedenle bir çok bitki türüne ev sahipliği yapabilecek verimli topraklarımızın yeniden yeşille buluşması adına Ağrı’da böyle bir yatırım yapma kararı aldım  

 
 Tüm olumsuzluklara rağmen birkaç gün içinde açılışını yapacağımız showrom la bu sevdamdanda  asla vazgeçmeyeceğimin işaretini vermiş oldum . İnşallah gelecek yıl 17 dönümlük sera ile bir istihdam alanı yaratarak Ağrı’ya ağaç kültürünü yeniden kazandıracağız . En popüler türküsü en batısında ‘’ Eleşkirt’ten çıktım yüküm eriktir olan en doğusunda Bayazıt’ta Papazın Bahçesi olarak bilinen, ağacın meyvenin yeşilin envai çeşidi ile anılan kentimizde yeniden Yeşil Ağrı projesinin ilk adımını atmış oldum. 

 
 İnşallah bundan sonrası daha kolay olacak ve bizler tüm Ağrı sevdalıları ile birlikte devlet erkanımızın da katkıları ile kenti  yeniden yeşillendirecek çocuklarımıza kavaktan başka ağaç türlerinin varlığını öğretecek yeni ve yeşil bir Ağrı’yı ,Beyazıt’ı,Patnos’u Eleşkirt’i,Tutak’ı,Taşlıçay’ı Diyadin’i Hamur’u inşa edeceğiz. Bundan sonra evinin bahçesinde kendinden sonraki nesilleri ipten salıncaklarla buluşturmak niyetinde olan tüm vatandaşlarımızı showromumuzu ziyarete davet ediyoruz.Artık Ağrı’nın iklim koşullarına uygun tüm ağaçları başka bir kente veya internet sitesinde bir görsele ihtiyaç duymadan burada görücüye çıkarıyoruz dedi. 

Erat ‘’büyük ama bir o kadar da riskli bir projenin hayata geçmesinin temel nedeni Ağrı sevdamızdır’’ şfade ederek , İnşallah önümüzdeki süreçte okullarımızda çocuklarımızı bilinçlendirmek ve Ağrı’yı bu çorak görüntüden kurtarmak için gerekli çalışmaları da yapacağız, dedi. 

 LOTUS Ağrı’nın hayat veren projesi olarak ilk adımını atmış oldu







 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum