SIDDIK SÖYLER ÇADIRCILARI SORDU BAŞKAN ACAR, CEVAP VERDİ

18.10.2020 Günün yaptığımız Doğubayazıt Ekonomisine Çadırcılardan Darbe haberimize, Doğubayazıt Bağımsız Belediye Başkanı Yıldız Acar cevap verdi.

SIDDIK SÖYLER ÇADIRCILARI SORDU BAŞKAN ACAR, CEVAP VERDİ
Editör: Söyler Haber
23 Ekim 2020 - 21:10 - Güncelleme: 23 Ekim 2020 - 21:35
SIDDIK SÖYLER ÇADIRCILARI SORDU BAŞKAN ACAR, CEVAP VERDİ

Ağrı Dağı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Söyler Haber Sitesi sahibi Sıddık Söyler Doğubayazıt Bağımsız Belediye Başkanı Yıldız Acar’a İnegöl caddesinde kurulan çadırları sordu.

18.10.2020 Günün yaptığımız Doğubayazıt Ekonomisine Çadırcılardan Darbe haberimize, Doğubayazıt Bağımsız Belediye Başkanı Yıldız Acar cevap verdi.

Başkan Acar; İzmir’in Ödemiş ilçesinden Doğubayazıt ilçemize gelen bu ekip üç yıldır gelmektedirler.
Doğubayazıt Kaymakamlığı ve Doğubayazıt Belediyesinin ortak kararıyla bu yılda ilçemizde aynı grup sergi açmıştır.

Acar “İnegöl caddesinde sergi açılması yanlıştı, pandemi döneminde izin verdiğimiz için yanlış bir karar almış durumundayız, bir kadın olarak bu sergiye duygusal baktım. Doğubayazıt kadın emek pazarında 17 dükkânımız bulunmaktadır. Her dükkânda en az dört kadın arkadaşımız el emeklerini getirip bu pazarda satmaktadırlar. Ödemiş ilçesinden gelen bu grup ile yaptığımız sözleşmede, Doğubayazıt kadın emek pazarındaki kadınlarımız el emeklerini İzmir’in Ödemiş ve diğer iki ilçesinde 15 gün süre ile sergi açıp evlerinde yaptıkları ürünleri buralarda satacaklardır. Kadın pazarında bulunan kadınlarımızın İzmir’e gidiş ve gelişlerindeki tüm masrafları belediyemiz tarafından karşılanacaktır. Kadınlarımızın hayata katılmaları ve kendi el emeklerini başka yerlerde sergileyip aile bütçelerine bir katkı sağlamak amacı adına belediye olarak her olanağı sunacağız. Doğubayazıt esnafının ekonomik olarak zor günler geçirdiğini biliyorum, esnafımızdan eleştiriler alıyoruz, artık böyle sergilere belediye olarak kesinlikle izin vermeyeceğiz. Ben başkan olduğum günden bugüne kadar BİM, ŞOK, A101, SEÇ marketlerinin hiçbirine ruhsat vermedim. Benim başkanlığım döneminde bir tane BİM Bir tane ŞOK marketi açılmıştır, onlara da biz gelmeden önce belediye tarafından ruhsatları verilmişti” dedi

18.10.2020 Günün yaptığımız haber

DOĞUBAYAZIT EKONOMİSİNE ÇADIRCILARDAN DARBE
Doğubayazıt esnafı kapısına kilit vurma noktasına gelmiştir.
Pandemiden öncede Doğubayazıt esnafının yaşadığı zorluklar ve ilçe halkının ekonomisinin yok denecek kadar kötüye gittiği bu dönemde Doğubayazıt dışında gelip İnegöl caddesinde kurulan çadırlar esnafı kapısına kilit vurma noktasın getirmiştir.
Vergisini ödeyen, kirasını, çek, senedini ödemeyen ve sattığı malı bir daha yerine koymayan Doğubayazıt esnafının durumu içler acısı.
İnegöl caddesinde kurulan çadırlarda satılan mallarda fiş faturası olmayan, üstü açık, hijyenden uzak, pandemi kurallarına uymayan, sosyal mesafe-maske kullanmayan ve en önemlisi Doğubayazıt esnafında 10 TL olan bir eşya çadırda 20 TL’ye satılmaktadır.
Esnaflar diyorki; Doğubayazıt esnafının düşmanı kimdir? Biz burada yetkililere sesleniyoruz malımızı satamıyoruz, kiralarımızı ödeyemiyoruz,  çek senetlerimiz hepsi bankalarda protesto olmuş, tefecilerin elline girmiş durumundayız, evimize bir kuru ekmek götürecek paramız kalmamış, akşam evimize gittiğimiz zaman çocuklarımız kapı açıldığında ellerimizde bir poşet dahi göremediği ve bunlar yetmiyormuş gibide bu çadırcıları getirip başımıza musallat ettiler. Hangi yetkili bu çadırcılara izni vermiş ise derhal iptal ettirsin ve çadırcıları buradan göndersin diyorlar.
SÖYLER HABER
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum