DİYANET İŞLERİ BAŞKANI PROF.DR. ALİ ERBAŞ AHMEDİ HANİ (HZ) ZİYARET ETTİ.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ahmedi Hani (hz) gibi Allah dostu bir âliminizin türbesi vardır. Ahmedi Hani (hz) sözlerini ve hayatını örnek alarak yaşamalısınız”.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI PROF.DR. ALİ ERBAŞ AHMEDİ HANİ (HZ) ZİYARET ETTİ.
Editör: Söyler Haber
24 Ekim 2020 - 20:07 - Güncelleme: 25 Ekim 2020 - 08:17
DİYANET İŞLERİ BAŞKANI PROF.DR. ALİ ERBAŞ AHMEDİ HANİ (HZ) ZİYARET ETTİ.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş öğlen vakti Doğubayazıt’a gelerek, Doğubayazıt merkez camisinde öğlen namazında cemaate imamlık ederek namaz kıldırdı.

Prof. Dr. Ali Erbaş kıldırdığı öğlen namazın ardında Kuran-ı Kerim tilaveti yaptı.
Pro. Dr. Erbaş, Cami cemaatine Kuran-ı Kerim ayetlerinden ve hadislerden örnekler vererek,

“akrabalarınızla aranızda küskünlüklerinin olmaması şart. Peygamber efendimiz (s.a.s) ne diyor en fazla üç gün küs kalabilirsiniz ondan sonrası haramdır. Allah (cc) bir ismi de Rahim’dir Rahim Arapçada akraba demektir. Allah (cc) akrabalara ne kadar önem verdiği kendi zatı isminde bellidir. Ülke olarak geçirdiğimiz bu zor günlerimizde birlik ve beraberliğimize ihtiyacımız vardır. Koronavirüs hastalığından rabbim biran evvel tüm insanları kurtarsın, hasta olanlara da Şafii ismi hürmetine şifalar versin. Ahmedi Hani (hz) gibi Allah dostu bir âliminizin türbesi vardır. Ahmedi Hani (hz) sözlerini ve hayatını örnek alarak yaşamalısınız”.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’a Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, Taşlıçay İlçe Kaymakamı Murtaza Ersöz, Doğubayazıt İlçe Müftüsü Adem Özdemir, Doğubayazıt AK Parti İlçe Başkanı Av. Mustafa Konyar, AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Ertoğrul, AK Parti Belediye Meclis Üyeleri, Sıddık Söyler, M. Salih Konyar, Murat Kuşçu, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Ozan Kaya, AK Parti İlçe Yön. Kur. Üyesi Murat Saydam,Salih Barış ve İlçe müftülüğünün personelleri eşlik ettiler.

Doğubayazıt İshakpaşa Sarayı’nı eşi ile beraber gezen Prof. Dr. Ali Erbaş, İshakpaşa Sarayının ihtişamlı görüntüsüne hayran kaldı.

Prof.Dr. Ali Erbaş, İshakpaşa Sarayında fotoğraf çekmeye gelen damat ve gelin çiftini mutluluklar dileyerek ellerini açarak gelin ve damada evliliklerinin hayırlara vesile olması için dua etti.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş eşi ile beraber Ahmedi Hani (hz) ziyaret ederek dua ettiler. Ahmedi Hani (hz) çok büyük bir âlim olduğunu ve türbede okuduğu Ahmedi Hani (hz) sözlerinin okullarda ders olarak verilmesi gerekiyor.

Doğubayazıt İlçe Müftüsü Adem Özdemir Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’a Doğuanadolu bölgesinin büyük alimlerinden olan Doğubayazıt’lı Molla Musa El Bazidi El Celali (Geçit) Ahmedi Hani (hz) Mem-u Zin adındaki eserinin şerh’ini yapmış olduğu iki ciltlik eserini hediye etti.
Protokole katılan heyet Doğubayazıt Ararat Restoranda yemek yedi, yemeğin ardından Taşlıçay İlçe Kaymakamı Murtaza Ersöz Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’a ipekten dokumalı bir kilim hediye etti.

SÖYLER HABER
 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum