IC HOLDİNG YÖNETİM KURULU BAŞKANI DOĞUBAYAZIT'LI İBRAHİM ÇEÇEN ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

IC Holding Yönetim Kurulu Başkanı Doğubayazıt’lı İbrahim ÇEÇEN, düzenlenen etkinlikte yaptığı üniversitede ve İlkokulda öğrenciler ile bir araya geldi.

IC HOLDİNG YÖNETİM KURULU BAŞKANI DOĞUBAYAZIT'LI İBRAHİM ÇEÇEN ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU
Editör: Söyler Haber
08 Haziran 2022 - 11:49



IC HOLDİNG YÖNETİM KURULU BAŞKANI DOĞUBAYAZIT’LI İBRAHİM ÇEÇEN ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

IC Holding Yönetim Kurulu Başkanı Doğubayazıt’lı İbrahim ÇEÇEN, düzenlenen etkinlikte yaptığı üniversitede ve İlkokulda öğrenciler ile bir araya geldi.

AİÇÜ’nün ismini onurla taşıdığı, eğitim gönüllüsü ve iş insanı IC Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve IC Vakfı Kurucusu İbrahim ÇEÇEN ile eşi Nezahat ÇEÇEN, IC Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Günseli ÇEÇEN ve AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem ÇELEBİ, rektörlük binası önünde düzenlenen törende Rektör Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT ve üniversite yönetim kurulu tarafından karşılandı.

Rektörlük binası önünde ulusal ve uluslararası öğrenciler, IC Vakfı Bursiyerleri, engelli öğrenciler ve halk oyunları gösterisi ile karşılanan ÇEÇEN’e, Prof. Dr. KARABULUT tarafından üzerinde Arapça ‘İbrahim Çeçen’ yazılı tablo takdim edildi.

İbrahim ÇEÇEN ve beraberindekiler, Ağrı Valisi Dr. Osman VAROL ve Ağrı Belediye Başkanı Savcı SAYAN’ı makamlarında ziyaret etti.

Protokol ziyareti sonrası İbrahim ÇEÇEN İlkokulu’nda öğrencilerle bir araya gelen ÇEÇEN, öğretmen ve öğrencilerle sohbet etti.

AİÇÜ Kültür ve Kongre Merkezi Osmanlı Konferans Salonunda gerçekleşen öğrenci buluşmasına Rektör Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, IC Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve IC Vakfı Kurucusu İbrahim ÇEÇEN, AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem ÇELEBİ, İbrahim ÇEÇEN’in eşi Nezahat ÇEÇEN, IC Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Günseli ÇEÇEN, IC Vakfı Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Meral DİNÇER, il protokolü, akademisyenler, idari personel ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Programda konuşan Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, Üniversitenin ismini onurla taşıdığı Ağrı’nın bağrından çıkmış eğitim gönüllüsü ve hayırsever iş adamı, hemşerimiz, muhterem büyüğümüz Sayın İbrahim ÇEÇEN Beyefendi ve ailelerini ağırlamaktan onur duyduklarını söyledi.

Prof. Dr. KARABULUT, “Bir insan için en önemli mutluluk, yetiştirdiği öğrencilerin ülkesi, milleti ve insanlık için faydalı birer bireyler olduğunu görmektir.
Sayın ÇEÇEN de aynı vizyonla eğitime verdiği katkıyla, Ağrı’da ve ülkemizin farklı şehirlerindeki öğrencileri desteklemiş, ülke yararına hizmetler sunmalarına vesile olarak takdire şayan bir davranış ortaya koymuştur” dedi.
Prof. Dr. KARABULUT, “Kuruluşundan bugüne büyük atılımlar gösteren, devlet ve vakıf üniversiteleri içerisinde vakıf destekli bir devlet üniversite olarak öne çıkan Üniversitemizde yürütülen eğitim-öğretim, bilimsel, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere Sayın ÇEÇEN, IC Vakfı aracılığıyla her zaman destek olmuş, bizzat ilgilenmiş ve Üniversiteyi kendi şirketleri ve işlerinden önde tutmuştur.
Sayın ÇEÇEN’in de desteği ile Üniversitemizin bundan sonraki gelişimde belirli bir plan çerçevesinde üniversitemizi ve şehrimizi daha iyi yerlere getirmek için çalışmaya devam edeceğiz.
Sevgili gençler, sizler de doğrularınız ve prensipleriniz doğrultusunda hareket eder, çok çalışmanın yanı sıra ahlaklı olursanız başarı sizin de peşinizden gelecektir” diye konuştu.

Öğrenci buluşmasında üniversiteli gençlere seslenen IC Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve IC Vakfı Kurucusu İbrahim ÇEÇEN, “50 yıllık iş hayatında Türkiye’de ve dünyada çok önemli eserler yapmasına karşın en büyük eserinin Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi olduğunu, öğrencilerin gözünde gördüğü ışıkla eğitim konusunda yaptıklarının ne kadar doğru olduğunu bir kez daha anladığını belirtti.
Çocukluk ve gençliğinin geçtiği yaklaşık 15 bin nüfuslu Ağrı’da o zamanlarda iki ilkokul, bir lise ve bir meslek yüksekokulu bulunduğunu aktaran ÇEÇEN, şöyle konuştu: “Teknoloji çağında her bilgiye kolayca ulaşabilen sizler, bizlerden çok daha şanslı ve avantajlısınız.
Sahip olduğunuz imkânları iyi değerlendirin ve hayallerinizi büyüterek gerçekleşmesi için var gücünüzle çalışın.
Şartların bugünle kıyaslanamayacağı o zor dönemlerdeki yoksulluk şartlarından çıkarak bugün bünyesinde yaklaşık 40 bin kişinin çalıştığı büyük bir grubu yöneten Türkiye’nin sayılı bir iş adamı olarak bu başarıyı ben yakalayabilmişsem, sizler de bu başarılara ulaşabilirsiniz.
Aksini düşünemiyorum. Hangi mesleği seçerseniz seçin, mesleğinizi sevin. Her mesleğin en iyisi olmak mümkündür, bu insanı başarıya götürür. Bu noktada kişisel gelişiminize ve eğitiminize yatırım yapın.
Bir lisan bir insan diyerekten özellikle yabancı dil öğrenme konusuna çok önem verin.
Çevrenizle, arkadaşlarınızla ve ailenizle olan ilişkilerinizde sözünüzle, kişiliğinizle güven verecek şekilde hareket edin, insanların güvenini mutlaka kazanın. Başarıya giden yolda güven, adalet ve dürüstlük size her zaman yol gösterici olacaktır” diye konuştu.

Öğrenci buluşması, soru cevap bölümü, öğrenci kulüp stantları gezisi, Aşıklar atışması, Dengbej dinletisi ve Prof. Dr. KARABULUT’un Sayın ÇEÇEN’e günün anısına hediye ve plaket takdimi ile sona erdi.

Söyleşi İş adamı ÇEÇEN, Vali Dr. VAROL, AK Parti Ağrı Milletvekili ÇELEBİ ve Belediye Başkanı SAYAN ve beraberindekilere rektör KARABULUT kampüsü gezdirdi.




 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum