Ağrı'da Güvenlik Korucuları Hizmet İçi Eğitim Programı Düzenlendi 

Ağrı'da Güvenlik Korucuları Hizmet İçi Eğitim Programı Düzenlendi 
Editör: Söyler Haber
10 Haziran 2022 - 20:12


Ağrı’da Güvenlik Korucuları Hizmet İçi Eğitim Programı Düzenlendi 
        İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü Korucular Dairesi Başkanlığı tarafından ilimizde görev yürüten güvenlik korucularına yönelik hizmet içi eğitim programı düzenlendi.
        Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Osmanlı Konferans Salonu’nda düzenlenen eğitimde güvenlik koruculuğu sistemi, terör örgütlerinin faaliyetleri, koruyucu güvenlik önlemleri ve halkla ilişkiler gibi konu başlıkları ele alındı.
        Düzenlenen eğitim programına Ağrı Valisi Dr. Osman Varol, İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü Korucular Daire Başkanı Eyüp Özdemir, Ağrı Vali Yardımcısı Bülent Şimşek, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Faruk Kaya, ilgili kurum ve kuruluşların yetkilileri ve ilimizde görev yapan güvenlik korucuları katıldı.
        Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan programda, Ağrı Valiliği tarafından hazırlanan Ağrı tanıtım filmi ve İller İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan güvenlik koruculuğu isimli tanıtım filmi gösterimi yapıldı.
        Güvenlik korucularımızın kolluk kuvvetlerimizle birlikte vatanımızın müdafaası ve milletimizin huzuru için üstün gayret ve fedakarlıkla, gece gündüz demeden cansiparane çalıştığını belirten Vali Varol: “Dünyanın en kıymetli topraklarında, Anadolu’da bin yılı aşkın süredir varlığımızı, kültürümüzü ve inancımızı muhafaza etmeye çalışıyoruz. Tarihin her döneminde saldırılara maruz kaldık, bu saldırıları bugün de yaşıyoruz,  yarın da yaşamaya devam edeceğiz. Millet olarak birlik ve beraberliğimizle bu saldırıların karşılanması için çözüm üretmeyi başardık, kendimize özgü modellerle saldırıları püskürttük. Birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz, millet olarak omuz omuza durarak mücadelemizden taviz vermediğimiz sürece bu topraklardan bizleri kovmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Ortaya koyduğunuz çalışmalardan dolayı sizlere teşekkür ediyor, muvaffakiyetler diliyor; vatanını, bayrağını köyünü, torağını, töresini muhafaza ederken şehadet şerbeti içen aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor; kıymetli gazilerimize sağlıklı ve sıhhatli bir yaşam diliyorum. Sözlerime son verirken terörle mücadelede bizlere güç ve kuvvet veren Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Sayın İçişleri Bakanımıza teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.
         “Güvenlik Korucuları Hizmet İçi Eğitim Programı” koruculara yönelik yapılan sunumlarla verilen eğitimin ardından soru-cevap bölümü ile son buldu.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum