DOĞUBAYAZIT'TA HALK EKMEĞİ NEDEN YOK

 DOĞUBAYAZIT'TA HALK EKMEĞİ NEDEN YOK
Editör: Söyler Haber
08 Aralık 2021 - 19:29 - Güncelleme: 09 Aralık 2021 - 10:54



DOĞUBAYAZIT’TA HALK EKMEĞİ NEDEN YOK

Türkiye genelinde son günlerde ekmeğe yapılan zamlar vatandaşlar arasında tepkiye neden oldu.
2020 yılı verilerine göre ilçe ve köyleri ile beraber nüfusu 119.941 olan Doğubayazıt’ta, vatandaşlar tarafından belediye neden bir halk ekmek fabrikası açamıyor diye dile getirilmeye başlandı.


Türkiye’nin hemen hemen her il ve ilçesinde belediyeler tarafından kurulan ekmek fabrikaları fakir fukaranın ekmek alacağı yer olurken, Doğubayazıt ilçesinde neden açılmadığı bir muamma.

1973- 1984 yıllarında Doğubayazıt'ta belediye başkanlığı görevini yapan merhum Burhan Dumlu döneminde, ilçede fırıncılar ekmeğe yaptıkları zammı kabul etmemiş; fırıncılar ekmek çıkarmamak için fırınlarını kapatarak grev yapmışlardı.

Fırıncıların yaptıkları bu greve karşı, rahmetli Burhan Dumlu ilçedeki tüm fırınların kapısına mühür vurarak çevre ilçelerinden ekmek getirmiş ve Doğubayazıt’ta ekmeği ucuz bir fiyat ile vatandaşlara ulaştırmıştır.

Merhum Burhan Dumlu, Doğubayazıt halkının bir daha ekmek sıkıntısı çekmemesi için; Doğubayazıt Belediye binasının arka tarafında en son modelinden, belediye tarafından işletilen bir ekmek fabrikası açtırarak, fakir fukaraya umut babası olmuştu.

Merhum Burhan Dumlu o dönemde yaptığı icraatlar ile Doğubayazıt halkının kalbinde yer almıştı, fakir fukara babası olarak da halen ismi anılmaktadır.

Evet; şimdi diyoruz Doğubayazıt Bağımsız Belediye Başkanlığı görevini yürüten Yıldız Acar, Doğubayazıt’ta yapacağı bir halk ekmek fabrikası ile çarşı ve mahallerde kurulacak olan büfelerde satılacak olan ekmeklerle ismi yıllarca Doğubayazıt’ta anılacak ve fakir fukaranın annesi olabilmek için de elindeki bu büyük fırsatı kullanacağını umuyoruz…




 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum