DOĞUBAYAZIT BELEDİYE MECLİSİNDEN KAN DÖKÜLDÜ

DOĞUBAYAZIT TARİHİNDE BİR İLK DOĞUBAYAZIT BELEDİYESİ AĞUSTOS AYI MECLİS TOPLANTISINDA YAŞANAN KAVGALAR SONUCUNDA MECLİS KAN GÖLÜNE DÖNDÜ

DOĞUBAYAZIT BELEDİYE MECLİSİNDEN KAN DÖKÜLDÜ
Editör: Söyler Haber
20 Ağustos 2020 - 20:37
DOĞUBAYAZIT TARİHİNDE BİR İLK

DOĞUBAYAZIT BELEDİYESİ AĞUSTOS AYI MECLİS TOPLANTISINDA YAŞANAN KAVGALAR SONUCUNDA MECLİS KAN GÖLÜNE DÖNDÜ.

Doğubayazıt Belediyesinde bir ilk yaşandı.  

Doğubayazıt Belediyesi Ağustos Ayı Meclis toplantısında Gergin ve Kavgalı Anlar Yaşandı.

Doğubayazıt Belediyesi Ağustos Ayı Meclis toplantısında çok sayıda vatandaş ve ilçedeki mahalle muhtarların katılımı ile gerçekleşti.

Doğubayazıt Belediyesi Ağustos Ayı Meclis toplantısında meclis katip üyeleri Mehmet Ergül ve Sipan Karatay divanda Başkan Yıldız Acar’ın yanında oturmayarak başka bir yerde oturarak, sırtlarını divana dönerek sehpalar üzerinde divanı teşekkül ettiler.

Belediye Başkanı Yıldız Acar tarafından gündemin ilk maddesinden başlamadan, Başkan kendi inisiyatifini kullanarak 10. Maddede başlaması, HDP grubu tarafından kabul edilmeyerek mecliste gergin anlar yaşamasına neden oldu.

Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar Ağustos ayı meclis toplantısının açılış konuşmasında” siz değerli Doğubayazıt halkı bugünki meclis toplantımıza hoş geldiniz. Toplantıya katılan meclis üyelerinin çoğunluğu sağladığından dolayı meclis gündemimize başlıyoruz. Gündemin 10 maddesinde bugünki meclis toplantımızı açıyoruz” demesi ardında mecliste bir anda HDP grubu tarafında Belediye Başkanı Yıldız Acar’a karşı muhalif seslerin yükselmesi hakaretlerin edilmesi gerginliğe neden oldu.

 HDP grubu tarafında söz alan Muhammed Çamlıbel yaptığı konuşmasında “sözde başkan burada bir iktidar grubu vardır. Biz sizi yok sayabiliriz siz HDP grubunu yok saymazsınız. Oylamaya sunulmada böyle devam edilmesi diktatörvari bir yaklaşımdır. Tekçi bir rejim şeklinde oraya oturup bu halka hükmedemezsiniz. Biz sizi tanımıyoruz partimiz tarafından ihraç edilmiş bir kişisiniz, sizin alacağınız hiçbir kararınızda katılmayacağız,” .dedi

AK Parti gurubu adına söz alan Sıddık Söyler yaptığı konuşmasında “ bizler AK Parti gurubu olarak bu gün burada bu mecliste ne HDP grubun nede bağımsız hareket eden diğer HDP grubun taraftarı olmayacağız. Bugünki meclis toplantısında biz AK Parti gurubu olarak, menfaat grupların, kişilerin çıkarı için değil, Doğubayazıt ilçemizin ve halkımızın yararına olacak her kararın altına evet oyu vereceğimizi Doğubayazıt halkı huzurunda beyan ediyoruz”. dedi

Meclis gündemine geçilmeden Muhtarlar ve HDP Belediye Meclis üyeleri arasında gergin anlar yaşandı.

Mecliste sert tartışmaların yaşandığı toplantıda HDP grubu ve HDP grubundan ayrılarak fikir ayrılığı yaşayan kişiler tarafından karşılıklı hırsızlık ithamları, çirkin sözler ve küfürleşmeler mecliste bulunan Doğubayazıt’lı vatandaşlar tarafından hiç hoş karşılanmadı.

HDP grubu ve Başkan Yıldız Acar tarafına geçen HDP üyeleri arasında, hakaret ve küfürleşmeler ardında her iki taraftarın birbirlerinin üzerlerine yürümesi ardında mecliste bir anda yumruklaşmalar ve havada sandalyelerin uçuşmalarına sahne oldu, kavgada Doğubayazıt Belediye Meclis salonu bir anda kana bulandı.

Mecliste bulunan vatandaşların kavga eden tarafların ayırması ardında sonra toplanan Doğubayazıt Belediye Meclisi İmar Revizyonunda içinde bulunduğu maddeler tek tek oylamaya sunuldu. AK Partili 5 meclis üyesi ve Yıldız Acar tarafına geçen HDP’li üyeler ve Başkan Yıldız Acar’ın evet oylarıyla maddeler oy çokluğu ile kabul edildi.

Doğubayazıt Belediye Meclisinde yapılan oylamalarda evet oyu kullanan HDP li belediye meclis üyeleri HDP Doğubayazıt İlçe Örgütü kendi sosyal medya hesaplarında yaptıkları açıklamalarında “mecliste evet oyu kullanan HDP meclis üyeleri HDP parti kurulları tarafından disipline sevk edilmiştir diye açıklamalarda bulunmuşlar.

Vatandaş diyorki; ne oldu da HDP grubu fikir ayrılığı yaşayarak ikiye ayrıldı. Şimdiye kadar alınan her kararda Yıldız Acar ile beraber hareket ederek boy göstererek belediyeyi yönettiler. Hangi rantları ve hangi paraları paylaşmadılar ki meclisi kana buladılar. HDP grubu ve Yıldız Acar grubu 5 gün boyunca kendi taraftarlarını meclise getirerek güç gösterisinde bulunmaları, birbirlerine tehditler savurarak çirkin sözler söylemeleri ve ayrıca her gün toplantıda gergin anlar yaşanması vatandaşlar arasında tepkiyle karşılandı.

SÖYLER HABER

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum