DİYADİN TARIMDA ''ÜRETİM ÜSSÜ'' OLUYOR

 DİYADİN TARIMDA ''ÜRETİM ÜSSÜ'' OLUYOR
Editör: Söyler Haber
27 Ekim 2021 - 11:19 - Güncelleme: 27 Ekim 2021 - 17:00


DİYADİN TARIMDA ‘’ÜRETİM ÜSSÜ’’ OLUYOR

AK Parti Hükümeti ve Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli tarafından onaylanan Ağrı’nın en büyük Bitkisel Üretim yatırımı olan ‘’Diyadin Jeotermal Sera Organize Sanayi Altyapı Projesi’’nin ihale tarihi 9 Kasım 2021 olarak ilan edileceği açıkladı.

’Diyadin Jeotermal Sera Organize Sanayi Altyapı Projesi’ hakkında bilgi veren
AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi “Ağrı İlimiz Diyadin İlçesinde Jeotermal Isıtmalı Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi 1300 dekar alanda kurulacak olup, bu alanda topraksız seralarda yıllık yaklaşık 30.000 Ton ürün yetiştirilecektir. Projenin bütçesi 128 milyon TL olup ilk etap ihale bedeli 64 milyon TL’dir. Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi alanının tam kapasite ile üretime geçmesi durumunda; İlimiz tarımsal hasılasına katkısı 225 milyon TL olacak ve ilimiz bitkisel üretimi 2 kat arttıracaktır. Yetiştirilecek ürünler Rusya, Azerbaycan, Asya Ülkeleri ve Ortadoğu Ülkelerinin pazarlarına sunulacak, böylelikle ülkemizin ihracat hacmini artacak. Projenin hayata geçmesi ile üretimde, teknik destek ve yönetimde çalıştırılmak üzere 1.500 kişinin istihdamı hedeflenmektedir. Projenin ilimize ve ilçemize hayırlı olmasını diliyor. Projenin hayata geçirilmesinde emeklerinden dolayı Tarım ve Orman Bakanımız Sn. Dr. Bekir Pakdemirli’ye teşekkür ediyorum’ dedi.

AK Parti Ağrı İl Başkanı Av. Halil Özyolcu “İlimizin en büyük Bitkisel Üretim yatırımı olan ‘’Diyadin Jeotermal Sera Organize Sanayi Altyapı Projesi’’ Tarım Bakanlığı tarafından onaylanıp ihale tarihi 9 Kasım 2021 olarak ilan edildi. Projenin bitmesiyle birlikte 860 da alanda örtü altı üretime başlanması hedeflenmektedir. Projenin bütçesi 128 milyon TL olup ilk etap ihale bedeli 64 milyon TL’dir. Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi alanının tam kapasite ile üretime geçmesi durumunda;
İlimiz tarımsal hasılasına katkısı 225 milyon TL olacak,
1000 kişiye istihdam sağlanacak,
İlimiz bitkisel üretimi 2 kat arttıracaktır.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum