BAŞKAN BALCI, DİYADİN'E BAL OLDU.

Diyadin İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Alper Balcı, ilçeye atandığı günden bugüne kadar yaptığı çalışmaları ile Diyadin ilçesi ve köylerinde yaşayan vatandaşların gönlünde şimdiden taht kurmayı başardı.

BAŞKAN BALCI, DİYADİN'E BAL OLDU.
Editör: Söyler Haber
02 Şubat 2021 - 21:52 - Güncelleme: 02 Şubat 2021 - 21:56
BAŞKAN BALCI, DİYADİN’E BAL OLDU.

Diyadin İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Alper Balcı, ilçeye atandığı günden bugüne kadar yaptığı çalışmaları ile Diyadin ilçesi ve köylerinde yaşayan vatandaşların gönlünde şimdiden taht kurmayı başardı.
 Normal bir vatandaş gibi, bir taksi durağında, bir manavcının yanında, bir otobüs terminalinde, bir köy araçlarının durak yeri olan garajda, bir Kadın ve Aile Hizmetleri ve Halk Eğitim Müdürlüğünde, bir Gençlik Merkezinde, bir gün esnafın yanında bir gün vatandaşın evinde bir gün çocuklarının yanında evet; bahsettiğimiz kişi Diyadin Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Alper Balcı’dan söz ediyoruz ve onun içinde Kaymakam ve Belediye Başkan V. Alper Balcı Diyadin’ bal oldu diyoruz.

Balcı, Kaplıcalarda İncelemelerde Bulundu
Kaymakam ve Belediye Başkan V. Alper Balcı, İlçede ilk ziyaretini Kaplıcalar bölgesine yaptı.
Diyadin İlçesinin geçim kaynağı olan Kaplıcalara yaptığı gezi sırasında 7. sınıf öğrencisi Muhammed Özden ile tanışan Kaymakam ve Belediye Başkan V. Alper Balcı, Muhammed Özden'in '' büyüyünce Hakim olacağım, bana yardım et Kaymakam amca '' demesi üzerine Alper Balcı’nın duygulandığı gözlerde kaçmadı.


Taksici Esnafla Sohbet Eden Alper Balcı, Taksi Duraklarını Ziyaret Etti

Yaşam taksi durağındaki taksici esnaflar, Isınma ve araç park yeri sorunlarını olduğunu belirtmeleri üzerine; Balcı, Ulaştırma Hizmetleri Müdürlüğü' ne sorunların çözümü için gerekli çalışmaların yapılması talimatını verdi.
Kaymakam ve Belediye Başkan V. Alper Balcı'nın ziyaretinden duydukları memnuniyeti ifade eden taksiciler, istek ve temennilerini kendilerine direkt anlatma fırsatı buldukları için Alper Balcı'ya teşekkür ettiler.

Diyadin Şehirler Arası Otobüs Terminali ve Köy Minibüs Garajını Gezerek İncelemelerde Bulundu.

Alper Balcı, ilk olarak Diyadin Şehirler Arası Otobüs Terminaline giderek terminal esnafı ile bir araya geldi. Esnaflarla tek tek sohbet ederek çay içti.
Esnafların hal ve hatırlarını sorarak işlerinin durumu hakkında bilgi aldı. Esnaflar, işlerinin pek iyi olmadığını kirayı ödemekte zorluk çektiğini dile getirdiler.
Esnafların istek, talep ve sorunlarını dinleyen Balcı, tüm ülkelerde olduğu gibi ülkemizi de etkileyen pandemiden dolayı otogar esnafının da zor durumdan etkilendiğini, belirterek elimizden ne gelirse bütün kurumlarımızla her türlü yardımcı olacağını ve her zaman esnafımızın yanında olduğunu ifade etti.
 Alper Balcı, bu konu ile ilgili olarak nasıl yardımcı olabiliriz diye ulaştırma hizmetleri müdürlüğüne araştırma konusunda talimat verdi. Terminal Esnafı, Alper Balcı’nın yapmış oluğu ziyaretten memnuniyetlerini dile getirdiler.
Diyadin Şehirler Arası Otobüs Terminali ziyareti esnasında terminalde çaycılık yapan Mehmet Gün isimli vatandaşımızla tanışan Alper Balcı, vatandaşın kalp hastası olan iki çocuğu ile görme bozukluğu yaşayan 3 aylık bebeği olduğunu öğrenince, vatandaşa yardımcı olacağını dile getirerek ilgili birimlere talimat verdi.
İlçe Köy Minibüs garajını da ziyaret eden Alper Balcı, İlçe minibüs garajını aktif hale getirmek için yerinde incelemelerde bulundu.

Kadın ve Aile Hizmetleri ve Halk Eğitim Müdürlüğüne ziyaret

Kaymakam ve Belediye Başkan V. Alper Balcı, Kadın ve Aile Hizmetleri ve Halk Eğitim Müdürlüğü ziyaretleri esnasında bir gurup çocukla bir araya gelerek başkanda isteklerinin olup olmadığını sormuş bu samimi ziyaret ve ilgiden etkilenen çocuklar, Kaymakam ve Belediye Başkan V. Alper Balcı'yı makamında ziyaret ettiler.
Çocukların ziyareti esnasında hayırlı olsun ziyaretine gelen Ağrı Özel Harekat Şube Müdürü ve Diyadin İlçe Milli Eğitim Müdürü Atilla Aslan' da çocukların sevincine ortak oldular. Çocuklarla bir süre sohbet eden Alper Balcı, çocuklara çeşitli hediyeler vererek sevinçlerine ortak olmuştur.
Balcı, Halk Eğitim Müdürlüğü ziyareti esnasında kursiyer kadınların isteği üzerine, kursiyerlere malzemeler alınarak kuaför eğitim salonu yapılacağı sözünü verdi
Kursiyerlerle yapılan çalışmalar ile alakalı bir süre sohbet eden Alper Balcı, kursiyerlere '' Buraya hizmet için geldiğini, kursların devamı için elinden gelen katkıları yapacağını, ayrıca Halk Eğitim Müdürlüğü'ndeki diğer kurslarada destek sunacağını ifade etti.

Emekli Korucu Başına Ziyaret

Kaymakam ve Belediye Başkan V. Alper Balcı, Diyadin İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Sn. Sinan Yıldız ile Oğuloba köyünde emekli Korucu Başı ve kanaat önderi Hikmet Kaya ve ailesini evinde ziyaret etti.


Gençlik Merkezini Ziyaret Etti

Alper Balcı, Diyadin Gençlik Merkezini ziyaret etti ve gençlerle tanıştı. Gençlik Merkezinde incelemelerde bulunarak Diyadin Gençlik ve Spor Müdürü Kemalettin Koran' dan yapılan çalışmalar ve projeler hakkında bilgi aldı.
Balcı, Diyadin Gençlik Merkezindeki Müzik, Resim, Zeka Oyunları, El Sanatları sınıflarını ve Spor Salonunu gezerek, burada boş zamanlarını çeşitli aktivitelerle değerlendiren gençlerle bir araya geldi.
Gençlerle bir süre sohbet eden Balcı, Gençlerin kötü alışkanlıklardan uzaklaştırılmasının önemine değinerek, Gençlik Merkezinin; gençlerin hem sportif hem zihinsel gelişimlerine katkı sağladığını hem de kötü alışkanlıklardan uzaklaşmalarına katkıda bulunduğunu ifade etti.
Gençler ile yakından ilgilenen Alper Balcı, ''Her zaman gençlerimizin yanında olduğunu ve Diyadin Kaymakamlığı ve Belediye olarak gençlerimizin sosyal ve akademik anlamda kendilerini geliştirmeleri için elimizden gelen desteği vereceğiz '' dedi.
Balcı, gençlerin davet üzerine Gençlerle masa tenisi oynayarak Gençlik Merkezinden ayrıldı.

Alper Balcı, (ORDAP) da 3. Olan Barış Yalca'yı Makamında Kabul Etti.

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekilimiz Alper Balcı, (ORDAP) iyilik temalı kısa film yarışmasında ilk üçe girerek Diyadin ilçesini temsil eden üniversite öğrencisi Barış Yalca' yı makamında kabul etti.
Alper Balcı, Zor koşullar altında yaşayan çocukların sesinin duyulmasına ve farkındalığını oluşmasına yardımcı olduğu için öğrenci Barış Yalca' ya teşekkür etti.
Başarısından dolayı tebrik ederek bundan sonraki projelerinde destek olacağını ifade etti.

Balcı, Çocuklarla Sohbet Etti.

Cuma namazı için Diyadin Merkez Camisine giden Alper Balcı, Cuma namazı çıkışında boş zamanlarında ailelerine destek olmak için ayakkabı boyacılığı yapan çocuklarla bir araya geldi.
Çocuklarla bir süre sohbet eden Balcı, çocukların eğitim durumu ve ailelerinin ekonomik durumları hakkında bilgi aldı.
Alper Balcı'nın Çocuklara yaptığı konuşmada; Kaymakamlık ve Belediye olarak her zaman yanlarında olduklarını, herhangi bir sorun sıkıntıda kapılarının her zaman açık olduğunu, çalıştıkları zamanda eğitimlerini aksatmamalarını ifade ederek çocuklara harçlık dağıttı.

Alper Balcı’dan Savcı Sayan’a Ziyaret

Kaymakam ve Diyadin Belediye Başkan V. Alper Balcı, Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan'ı makamında ziyaret etti.
Alper Balcı, Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan'ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.
Ziyarette ortak yapılacak proje ve çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulundu.
Ziyaretten dolayı teşekkür eden Savcı Sayan, Sn. Alper Balcı'ya yeni görevinde başarılar diledi.

Balcı, Esnafın Arasında

Alper Balcı, Çarşı esnafını ziyaret ederek esnaflarla tanıştı ve esnaflarla bir süre sohbet ederek esnafın sattığı ürünler ve ilçenin ticari durumu hakkında bilgiler aldı.
 Esnafın talep ve sorunlarını dinleyerek kaymakamlık ve Belediye olarak her zaman esnafımızın yanında olduğunu belirtirken, Balcı; Zor şartlarda geçimini sağlayan esnafımızın emeklerini çok değerli bulduğunu, her fırsatta Diyadin esnafı ve halkıyla bir araya gelmek istediğini ifade ederek esnaflara hayırlı ve bereketli kazançlar diledi.


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum