PASİFİK TELEKOMÜNİKASYON DOĞUBAYAZIT'DA BULUNAN 85 KÖYE FİBER ALT YAPI YAPACAK

Doğubayazıt Merkez ve Bağlı Tüm Köylere Fiber İnternet Altyapısı Geliyor.

PASİFİK TELEKOMÜNİKASYON DOĞUBAYAZIT'DA BULUNAN 85 KÖYE FİBER ALT YAPI YAPACAK
Editör: Söyler Haber
02 Şubat 2021 - 22:30
PASİFİK TELEKOMÜNİKASYON DOĞUBAYAZIT’DA
BULUNAN 85 KÖYE FİBER ALT YAPI YAPACAK

Doğubayazıt Merkez ve Bağlı Tüm Köylere Fiber İnternet Altyapısı Geliyor.

Doğubayazıt ilçe merkez ve köylerinde yıllardır internet alt yapı sorunu ile karşılaşan vatandaşlara PASİFİK TELEKOMÜNİKASYON yapacağı alt yapı fiber hizmetleriyle derman olacaktır.

26.01.2021 Tarihinde Mustafa Konyar’ın öncülüğünde İlçe Parti binasında bir araya gelen Köy Muhtarları ve PASİFİK TELEKOM – ÇAMKIRAN GROUP Yetkilileri ile projeler ile alakalı talepler ve ön istişare görüşmesi yapıldı.

AK Parti Doğubayazıt ilçe başkanlığında köy muhtarları ile yapılan toplantıya, AK Partisi Doğubayazıt İlçe Başkanı Av. Mustafa Konyar, Doğubayazıt AK Parti Belediye Meclis Üyesi ve Grup Başkan Vekili Sıddık Söyler, AK Parti İl Encümeni Mehmet Ertoğrul Köy Muhtarlar Dernek Başkanı Gündüz Demir, Doğubayazıt Merkezi Mahalle Muhtarlar Dernek Başkanı Ayhan Sağdıç, Doğubayazıt Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileler Derneği Başkanı Metin Konyar, Ağrı İl Bayisi KARAL TELEKOMÜNİKAASYON ve çok sayıda köy muhtarlarının katıldığı toplantıda, PASİFİK TELEKOM- ÇAMKIRAN GROUP Firmasının Doğu Anadolu Bölge Sorumlusu Murat Çamkıran ile yapılan ön görüşmelerde, İlçemize bağlı 85 Adet köyümüzden hiçbir maddi yardım talebinde bulunmamak şartıyla Fiber Altyapı döşeme hususunda bir çalışma başlatılacaktır.

AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Av. Mustafa Konyar toplantıda yaptığı konuşmasında “AK Parti teşkilatı olarak elimizden gelecek olan her türlü yardımları yapacağız. Biz istiyoruz ki 85 köyümüzde internet bağlantısı olsun. Bu pandemi sürecinde köylerimizde internet olmadığı için öğrencilerimiz EBA-TRT üzerinde derslerine giremiyorlardı. Biz istiyoruz tüm çocuklarımız okusun teröre, uyuşturucuya ve kötü işlere bulaşmasınlar. Bugün ki dünyada internet zaruri bir ihtiyaç haline gelmiştir. Bizim şehirlimiz ve köylümüz neden bundan yararlanmasın. Pasifik İnternet temsilcileri ile bugün burada görüştüğümüz konularda sizlerin huzurunda Pasifik İnternet ile yaptığı görüşmeler ve çalışmalar neticesinde teşkilat mensubuz Sıddık Söyler’e PASİFİK TELEKOM – ÇAMKIRAN GROUP Yetkililerine ilçemize ve köylerimize yapacakları yatırım ve hizmetlerinden dolayı şahsım ve teşkilatım adına sonsuz teşekkürler ediyorum” dedi

Firma yetkililerinden Murat Çamkıran’ın yaptığı açıklamada “Ağrı il merkezimiz ve 7 ilçemizde bulunan Kurum ve yerel yönetim yerleşkelerimizin tamamı şu an almakta oldukları hizmetlerde hem inanılmaz yüksek bedellerde fatura ödemek hem de ağır aksak olan hizmete harici bir alternatif olmamasından dolayı yetinmek zorunda kalmışlar. Firmamı temsilen amacımız bölgede ticari karlılıktan ziyade Kamu Kurumları, yerel yönetimlerimiz, Ticari faaliyet gösteren özel işletmelerimiz ve bireysel kullanıcılarımızın tamamına Ağrı il Bayimiz KARAL TELEKOMÜNİKAASYON Üzerinden çok kaliteli bir hizmeti çok, çok uygun fiyatlara sunmak olduğunu belirtti.

Doğubayazıt’da bulunan köylerde yapılacak olan internet hizmetleri, köy muhtarları ve internet yetkilileri arasında ikili görüşme sağlayan AK Parti ilçe Başkanı Av. Mustafa Konyar yaptığı açıklamasında biz parti olarak üzerimize düşen görevi yaptık, iki grubu görüştürdük, bundan sonra doğacak olan hiçbir şey partimizi bağlamayacaktır, görüşmeler internet yetkilileri ve köy muhtarlarının kendi aralarında yapacakları görüşmeler ile devam edecektir.

Doğubayazıt’da bulunan 85 köy muhtarı talepleri halinde kendi köylerindeki internet alacak olan hane sayılarını PASİFİK TELEKOM – ÇAMKIRAN GROUP Yetkililerine bildirerek kendi talepleri doğrultusunda köylerine internet hizmeti alabilecekler.

Doğubayazıt köylerinde internet altyapısının olmadığı gibi bu köylerde bulunan hane sakinlerinin taşınabilir internet paketlerini kullanarak çok yüksek fiyatlar ödemekteydiler.
En kısa sürede hayata geçecek olan yaklaşık 10.000.000 TL. Tutarında maliyeti olacak Fiber Alt yapı projesinin İlçe ve köylerde yaşayan vatandaşlara daha hızlı internet vede düşük bir fiyat ile ekonomik olarak bir katkı sağlayacaktır.





 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum