AK PARTİ DOĞUBAYAZIT BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ÇELİK'TAN HALKIMIZA VE KAMUOYUNA

AK PARTİ DOĞUBAYAZIT BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ÇELİK'TAN HALKIMIZA VE KAMUOYUNA
Editör: Söyler Haber
11 Şubat 2024 - 14:42


AK PARTİ DOĞUBAYAZIT BELEDİYE BAŞKAN ADAYI MİMAR DR. CENGİZ ÇELİK'TEN DOĞUBAYAZIT HALKINA VE KAMUOYUNA SAYGIYLA DUYURULUR

AK Parti Doğubayazıt Belediye Başkan adayı Mimar Dr. Cengiz Çelik, AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanlığına gelerek teşkilat mensupları ile bir araya geldi.
Başkan Çelik, tanışma sırasında tebrikleri kabul ederek, teşkilat mensuplarına kendi eliyle çikolata ikramında bulundu.

Başkan adayı Çelik, ilçe binasında Doğubayazıt Halkına ve Kamuoyuna açıklamalarda bulundu.

Şehrimizin umudu çok kıymetli gençler, değerli büyüklerim, hanımefendiler, beyefendiler ve bu şehire gönül vermiş değerli emekçi, yurtsever kardeşlerim.
Hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum..

Kıymetli Hemşehrilerim,
Belediye başkanlığı seçimleri için aday olduğumu kadim şehrimize ve kıymetli halkımıza hizmet edebilmenin gururunu sizlerle paylaşmaktan onur duyuyorum.
Teveccühünüzle güveninizle kadim şehrimiz olan Doğubayazıt’ı hep birlikte layık olduğu yere çıkarmak üzere huzurunuzda bulunuyorum. Bizlere bu görevi layık gören değerli büyüklerime teşekkür ediyorum.

Bu şehrin bir evladı olarak, Doğubayazıt’ın 14 mahallesi, 85 köy, 66 mezra ve yaylalarımızdaki sorunları ve çözümleri bilen bir kardeşiniz olarak halkımız için, halkımızın derdiyle dertlenmek için çalışmalara başlıyorum.

Bu kararı almamdaki en büyük neden,
Bu şehirde yaşayan her bireyin ekonomik özgürlüğü için, iş sahalarının acilen hayata geçirilerek işsizlik sorununu çözmek ve gençlerimizin hakkettiği eğitimi alarak topluma ve geleceğine sahip çıkması. Bu sayede de özgürlük, demokrasi ile birlikte yerel yönetim hizmeti inşa ederek bölge mimarisine uygun Dünya standartlarında bir şehir yapısına kavuşturmak.
Saygıdeğer Doğubayazıtlılar, yerel yönetimler bir hizmet arenasıdır.  Merkezi Hükümetin desteğini alarak, iktidarın imkan ve nimetlerinden halkımızı faydalandırarak gelişmiş bir yaşam şehrine kavuşturacağız.

Değerli kardeşlerim,
Edebiyatçı, astronom, şair, tarihçi ve İslam alimi Ehmedê Xanî  300 yıl önce halkına geleceğini nasıl kurup yaşatacağını yazılı şekilde tebliğ ediyor, torunlarına diyor ki ; Her kim ki bir ilim fen tahsil etmişse, farkındaysa o bir gelecek sahibi olmuştur. Ew kesê ku ilim û fen xwendî be û bi xwe hêsiya be, bû ye xwedî pêşeroj .

Eski kural ve yöntemlerle bugünleri yönetemeyiz, kendi kendimizi oyalamayalım, değişime, gelişime ve dünyaya entegre olmak için geleceği yönetir hale gelmemiz lazım.

Memleketimiz ve halkımızın refahı iki formüle bağlı bulunmaktadır.
1 - Kadın ve Erkeklerin ekonomik özgürlükleri, ekmeğe ve  işe muhtaç olmamaları.
2 - Kadın ve Erkeklerin kaliteli eğitim ve öğrenim alarak topluma ve geleceğine sahip çıkması.

Ekonomik özgürlüğünü kazanmış ve eğitimini almış olan toplumların sırtı yere gelmez, Çünkü o toplum kendi geleceğini inşa eder.
Bizler Halkımızı vaatlerle, hayallerle oyalamayacağız ve kandırmayacağız. Evrensel iş ahlakını prensip edinerek adil ve adaletle halkımıza layık hareket edip toplumumuza ve geleceğimize sahip çıkacağız.
Birçok şehire nasip olmayan değerlerimiz var fakat, bizler bereketin içinde yoksulluk çekiyoruz, Doğubayazıt’ı sınır ticaretiyle, kültür turizmiyle, inanç turizmiyle, hayvancılık sanayi, tarım sanayi ve ekolojik köylerle kalkındırarak; Sosyal hakları, refah seviyesi, yaşam standartları ve gelişmişlik seviyesi yüksek bir şehir yapacağız. Bu seviyeye getireceğimiz şehrimiz İL olma hakkını, hakkıyla almış olacak.
Halkımızın değerlerine ve kutsallarına karşı dik duracağımız bu hizmet yolunda, iş bekleyen güzel bir yaşam ve güzel bir şehir isteyen halkımıza hayırlı olsun. Bazid'in eşsiz doğal güzelliklerinden, zengin kültürel mirasından ve kucaklayıcı insanlarından büyük bir onur ve gurur duyuyorum. Bu güzellikleri korumak ve geleceğe taşımak için kararlıyım.

Şehrimizin ekonomik, toplumsal kalkınması ve yeni nesilleri geleceğe taşımanın reçetesi sizlerin elinde, 31 Mart 2024 günü vereceğiniz oylarla bu reçeteyi siz yazacaksınız, vereceğiniz oylarla bu toplumun geleceğini sizler inşa edeceksiniz.
1 Nisan günü sizlerin teveccühüyle görevi devraldıktan sonra, işsizlik sorunu başta  olmak üzere toplum, şehir, köy, mezra ve yayla yapılanmasına hemen başlayacağız.
Şehrimizin en ağır yükü, gerçekleştiremediği potansiyelidir. Dünyada insana, doğaya, çevreye ve hayvan haklarına değer veren örnek bir şehir ve belediye olacağız.

Memleketimizin ve halkımızın hassasiyetlerini bilen bir evladı olarak, ahde vefa borcumu ödemek için, halkımız ve halkımızın derdiyle dertlenip çözümler üretip, geleceğimizin inşası için bu hizmet yoluna çıkıyorum.

Şimdi halkımıza hizmet etme, hizmetkârlık yapma zamanı. Yerel seçimler daha önce belirttiğim gibi bir hizmet arenasıdır, önümüzdeki günlerde gerçekçi ve uygulanabilir program, proje ve stratejileri halkımızla paylaşacağız.
Tercih ve kararı siz kıymetli halkımızın özgür iradesine bırakıyorum.
SÖZ YETKİ VE KARAR DOĞUBAYAZIT HALKINA
Rabbim Doğubeyazıt’ın üstünden rahmetini ve bereketini esirgemesin, Yaradan bu halkı namerde muhtaç ettirmesin.
Selam ve Sevgiyle Saygılarımı Sunuyorum.

Mimar Dr. Cengiz ÇELİK
Doğubayazıt Belediye Başkan Adayı

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum