Ağrı'da 100 Arıcıya Hibe Desteği

Ağrı'da 100 Arıcıya Hibe Desteği
Editör: Söyler Haber
11 Şubat 2024 - 17:39


Ağrı'da 100 Arıcıya Hibe Desteği

Ağrı'da arıcılığın yaygınlaştırılması amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından 100 arıcıya yüzde 75 hibe destekli arıcılık malzemesi dağıtıldı.

Ağrı'da arıcılık için 100 arıcıya yüzde 75 hibe desteği sağlandı.
Ağrı'da arıcılığın yaygınlaştırılması amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen 'Arılar Yaşasın Hayat Yeşersin' projesi kapsamında 100 arıcıya yüzde 75 hibe destekli arıcılık malzemesi dağıtıldı.

Ağrı'da Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen 'Arılar Yaşasın Hayat Yeşersin' projesi kapsamında, arıcılığın yaygınlaştırılması amacıyla 100 arıcıya yüzde 75 hibe desteği sağlandı. Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen programda arıcılar, kovan, maske, şalvar ve çorap, körük, hazır temel petek, el demiri, şurupluk, telli çerçeve, ana arı ızgarası, arıcı fırçası ve arıcı eldiveni gibi malzemelerle desteklendi.

Ağrı Valisi Mustafa Koç, programda yaptığı konuşmada tarım ve hayvancılığın insan hayatının devamı açısından stratejik bir sektör olduğunu vurgulayarak, kentin çayır ve meralarının arıcılık potansiyeli açısından büyük bir öneme sahip olduğunu belirtti. Koç, arıcılığın yeni gelişen bir sektör olduğunu ve Ağrı'da büyük bir potansiyel bulunduğunu ifade etti. Geçmişte Ağrı'da arıcılığın daha çok dışarıdan gelen gezgin arıcılar tarafından yapıldığını söyleyen Koç, şehirdeki arıcı sayısının artmasıyla birlikte sektörün daha da güçleneceğine inandığını dile getirdi.

Programa, Kamu Kurumların yöneticileri ve arıcılar da katılım sağladı.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum