AİÇÜ, TÜBİTAK-ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞ BİRLİĞİ SEMİNERİ DÜZENLENDİ.

AİÇÜ, TÜBİTAK-ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞ BİRLİĞİ SEMİNERİ DÜZENLENDİ.
Editör: Söyler Haber
11 Nisan 2021 - 15:33
AİÇÜ, TÜBİTAK-ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞ BİRLİĞİ SEMİNERİ DÜZENLENDİ.

Ağrı üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TTO) tarafından TÜBİTAK-Üniversite-Sanayi İşbirliği Semineri düzenlendi.

Üniversite TTO etkinlikleri kapsamında online olarak gerçekleştirilen seminere Rektör Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Önder ŞİMŞEK, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) TEYDEB Başkan Yardımcı Dr. Hasan Selçuk SELEK, AİÇÜ TTO Müdürü Doç. Dr. Serkan KAPUCU,  ve SMS Tekstil Genel Müdürü Ahmet ŞEKERCİGİLLER, akademisyenler ve sanayiciler katıldı.

Üniversitelerin eğitim-öğretim faaliyeti, araştırma-geliştirme ve toplumsal alanda çalışmalar gerçekleştiren eğitim kurumları olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, üniversitelerdeki bilimsel altyapı ve potansiyelin sanayiye aktarılmasının ülkemizin gelecek hedeflerine pozitif katkı sağlayacağını söyledi.

Prof. Dr. KARABULUT, “Üniversiteler, TÜBİTAK ve sanayi kuruluşları, ülkemiz sanayisinin gelişmesinde önemli bir yere sahip olan Ar-Ge’nin üç önemli paydaşıdır. Üniversite ve sanayi işbirliğinde, sanayi Ar-Ge faaliyetlerine çekilebilirse hem şehrimizin hem de ülkemizin gelişmesine önemli bir katkı sağlanmış olur. Üniversite olarak temel amaçlarımızdan biri Ağrı sanayisinin gelişimi noktasında sanayicilerimizle sık sık bir araya gelerek istişarelerde bulunmaktır. TÜBİTAK’ın da tavsiye ve yol göstericiliğinde bu işlerimizi daha sağlıklı yapacak,  TÜBİTAK, üniversite ve sanayi kuruluşları arasındaki işbirliğini artıracağız. Bu birliktelikten meydana gelecek vizyonla sağlanacak üniversite sanayi işbirliği ile Ağrı’nın gelişimini ileri noktalara taşımayı hedefliyoruz” diye konuştu.

TÜBİTAK-Üniversite-Sanayi İşbirliği Semineri’nde konuşan TÜBİTAK TEMEG Koordinatörü Dr. Alp Eren YURTSEVEN, “1505- Üniversite-Sanayi İşbirliği Destek Programı” ile üniversite/kamu araştırma merkez ve enstitülerindeki bilgi birikimi ve teknolojinin, Türkiye’de yerleşik ve proje sonuçlarını Türkiye’de uygulamayı taahhüt eden kuruluşların ihtiyaçları doğrultusunda, ürün veya sürece dönüştürerek sanayiye aktarılması yoluyla  ticarileştirilmesine katkı sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum