AİÇÜ REKTÖRÜ PROF.DR. KARABULUT, BAŞKAN SÖYLER'İ MAKAMINDA KABUL ETTİ

 AİÇÜ REKTÖRÜ PROF.DR. KARABULUT, BAŞKAN SÖYLER'İ MAKAMINDA KABUL ETTİ
Editör: Söyler Haber
14 Ekim 2023 - 14:34 - Güncelleme: 14 Ekim 2023 - 14:40
 

AİÇÜ REKTÖRÜ PROF.DR. KARABULUT,
BAŞKAN SÖYLER’İ MAKAMINDA KABUL ETTİ

(AİÇÜ) Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Ağrı Dağı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sıddık Söyler'i makamında misafir etti.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, samimi geçen ziyaretlerinden dolayı Ağrı Dağı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sıddık Söyler’e teşekkür etti.


Başkan Söyler; “AİÇÜ’de kurduğu akademik kadrolar ile öğrencilerin okudukları okullarda eğitim ve öğretimlerinde rahat ve huzurlu bir ortam sağlayan, Ağrı’yı tercih eden üniversite öğrencileri ile iç içe olan ve kurduğu samimi ilişkilerinden dolayı (AİÇÜ) Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinin büyümesinde büyük etkisi olan Üniversite Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut ile Ağrı il ve ilçelerinde bulunan Fakülte ve MYO, öğrenci kapasiteleri, yaptıkları faaliyetler, yurt sorunu hakkında bir söyleyişi yaptık. Bizleri makamında kabul eden ve gösterdiği samimi ilgi alakaları için, Rektörümüz Abdulhalik hocamıza şahsım ve temsil ettiğim kurumumuz adına çok teşekkür ediyorum”. dedi

AİÇÜ) Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Ağrı Dağı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sıddık Söyler’e açıklamada bulundu.



Prof. Dr. Karabulut; “Cumhurbaşkanımızın Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleri ve YÖK Başkanlığı tarafından AİÇÜ olarak kurduğumuz akademik kadrolarımız ile öğrencilerimiz okudukları üniversitelerinde rahat ve huzurlu bir ortamda ders görmektedir. Ülkemizin geleceği olan çocuklarımız için kurduğumuz kampüslerimiz ile öğrencilerimiz akademik, eğitim ve öğretimlerinin yanısıra sosyal aktiviteleri olarak da hiçbir sıkıntı yaşamamaktadırlar. Ağrı merkezi ve Patnos ilçemizde hiçbir öğrencimiz dışarıda kalmamıştır. KYK Yurtlarımızda büyük ölçüde boş odalarımız bulunmaktadır. Biz burada iş insanlarımıza bir çağrıda bulunmak istiyoruz. Doğubayazıt ve Eleşkirt ilçelerimizde öğrenci yurtları yaptırın. Ev ve Apart kiraları çok yüksek dışarıda gelen öğrencilerimiz büyük zorluklar çekmekteler. Öğrencilerimizin tek derdi yurtlarının olmamasıdır. Bu nedenle öğrenciler AİÇÜ’yu tercih etmekte tereddütte düşmekteler. Doğubayazıt ilçesinde geçen yıl Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kiralanan iki otelde erkek ve kız üniversite öğrencilerimiz kalmaktaydı, bu yıl ne yazık bazı nedenlerden dolayı kiralama yapılmadığı için öğrencilerimiz yurt sorunu yaşamaktalar. Doğubayazıt Ahmed-i Hani Meslek Yüksek Okulunu yaptıran ve Azerbaycan’da yaşayan eğitim sevdalısı hemşehrimiz Doğubayazıtlı iş insanı Abdulbari Gozal beyefendi ve Doğubayazıtlı iş insanı Azerbaycan’da yaşayan memleket sevdalısı hemşehrimiz Fevzihan Aras, beyefendi ile birlikte yaptırdıkları 220 kapasiteli Fatma Gozal kız öğrenci yurdu en geç bir hafta içerisinde öğrenci alacaktır. Doğubayazıt Ahmed-i Hani MYO okuyan kız öğrencilerimizin yurt sorunu tamamen bitecektir. Özellikle Doğubayazıtlı iş insanlarımızdan büyük beklentimiz vardır. Doğubayazıtlı iş insanlarımız erkek öğrencilerimizin barınma ihtiyacı vardır. Doğubayazıt ilçesinde ev ve apart kiraları çok yüksek, evlerinden ailelerin uzak maddi durumu iyi olmayan öğrencilerimiz okumakta çok büyük zorluklar çekmekteler”. dedi
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum