​​​​​​​Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Senatosu'ndan İsrail'in Saldırılarına Kınama

​​​​​​​Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Senatosu'ndan İsrail'in Saldırılarına Kınama
Editör: Söyler Haber
16 Ekim 2023 - 10:05 - Güncelleme: 16 Ekim 2023 - 11:07


Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Senatosu'ndan İsrail’in Saldırılarına Kınama

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) Senatosu, İsrail’in Gazze’ye yönelik gerçekleştirdiği ve şu ana kadar 2 binin üzerinde insanın hayatını kaybettiği saldırıları kınadı.

AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT başkanlığında toplanan Senato üyeleri tarafından alınan kararda, İsrail’in saldırısı kınandı. Açıklamada şunlara yer verildi:

İsrail, 7 Ekim'den itibaren bütün dünya ülkelerinin gözü önünde Gazze'de büyük bir katliama başlamıştır. Kurulduğu günden beri bütün hukuk normlarını, insani ve ahlaki değerleri yok sayan İsrail'in bu saldırıları sonucunda savaşın doğrudan tarafı olmayan çocuk, kadın ve yaşlıların da dâhil olduğu sivillere yönelik gerçekleştirilen saldırıların şiddeti her geçen gün artmaktadır. İsrail’in orantısız güç kullanarak gerçekleştirdiği insanlık dışı bu saldırılarla öncelikle Gazze’yi insansızlaştırmaya, sonrasında da kendi vatandaşlarını vatanlarından zoraki koparılan Filistinlilerin yerine iskân ettirerek yeni bir işgal hareketine zemin hazırladığı açıkça görülmektedir. Masum insanların yanı sıra bir bilim yuvası olan Gazze İslam Üniversitesi’ni hedef alarak yeni bir barbarlık örneği sergileyen İsrail’in insan haklarını hiçe sayan acımasız saldırılarını şiddetle kınıyor, bölgedeki huzurun tesis edilebilmesi ve Filistin’de yaşanan insanlık dışı muamelenin bir an önce sona erdirilmesi için Birleşmiş Milletler başta olmak üzere tüm sivil toplum kuruluşlarını ve uluslararası camiayı göreve çağırıyoruz. İsrail’in bölgedeki saldırılarını acilen sona erdirmesini ve böylelikle akan kanın dinerek, mazlumların mağduriyetinin giderilmesini istiyor, insani değerlere dayalı adil ve hakkaniyetli bir tavır ortaya konmasını bekliyoruz. Saldırılar sonucunda hayatını kaybeden Filistinli kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyor, Filistin halkının haklı mücadelesini desteklediğimizi kamuoyunun dikkatine arz ediyoruz.”
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum