AİÇÜ ile IC Vakfı Arasında Protokol İmzalandı

 AİÇÜ ile IC Vakfı Arasında Protokol İmzalandı
Editör: Söyler Haber
21 Ocak 2023 - 16:00


AİÇÜ ile IC Vakfı Arasında Protokol İmzalandı
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) ile İbrahim Çeçen (IC) Vakfı arasında, Tıp Fakültesi’ndeki öğretim üyelerine yönelik mali destek protokolü imzalandı. Yapılan protokole göre, IC Vakfı tarafından AİÇÜ Tıp Fakültesi’ndeki akademisyenlere her ay düzenli bir şekilde maddi hibe desteği yapılacaktır.
Ankara IC Holding’de gerçekleştirilen, Üniversitenin ismini onurla taşıdığı eğitim gönüllüsü ve iş insanı IC Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve IC Vakfı kurucusu Sayın İbrahim ÇEÇEN, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fuat SAYIR ile IC Vakfı Müdürü Dr. Meral DİNÇER’in de hazır bulunduğu törende AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT ve IC Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Günseli ÇEÇEN tarafından imzalanan protokolle, Tıp Fakültesi’nin akademik kadrosunda kalifiye ve yeterli öğretim üyesi kadrosu oluşturulması amacıyla öğretim üyelerine hibe desteği verilmesine karar verildi.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın tensipleri ile 2018’de kurulan Tıp Fakültesi’nde şu anda 3 bölümde 30 civarında öğretim üyesinin yer aldığını belirten AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, Fakültemizde şu an 150 öğrencinin öğrenim gördüğünü söyledi.
Ağrı’nın en önemli sorunlarından biri olarak gördükleri sağlık konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını ifade eden Prof. Dr. KARABULUT, “Ağrı’nın ve Üniversitemizin çehresini değiştirecek ve sağlık alanındaki ihtiyaçların mahallinde giderilmesine vesile olacak Tıp Fakültesi’nde eğitim-öğrenim gören öğrencilerimiz, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde sürdürdükleri öğrenimlerini gelecek yıldan itibaren 1. Sınıflar başta olmak üzere Ağrı’da devam ettireceklerdir. Modern eğitim araçlarıyla donatılacak derslikler ve çağdaş araştırma laboratuvarlarının yer alacağı 12.000 metrekare kapalı alana sahip Tıp Fakültesi binasının tamamlanmasıyla birlikte öğrencilerimiz kendi binalarında öğrenimlerini görecekler” diye konuştu.
Prof. Dr. KARABULUT, “Üniversite olarak Tıp Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun yanı sıra Ağrı Devlet Hastanesi’nin Kamu Hastaneler Birliği ile yapılan afiliasyon protokolü sonucu Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne dönüştürülmesi ile birlikte Ağrı’nın sağlık kenti hüviyetine kavuşmasına büyük katkı sağlamaktayız. Üniversitemize, kurulduğu günden itibaren her türlü desteği veren ve vakıf destekli Devlet üniversitesi olmanın avantajlarını yaşamamıza imkân sağlayan Sayın İbrahim ÇEÇEN’in kurucusu olduğu IC Vakfı’nın Tıp Fakültesi’nde görev yapan öğretim üyelerine yapacağı maddi katkının Fakültemizin akademik kadrosunu daha da güçlendireceğine inanıyorum. Şimdiye kadar verdiği tüm desteklerden dolayı Sayın İbrahim Çeçen Beyefendiye ve IC Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Günseli ÇEÇEN Hanımefendiye teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.
Üniversitemizin ismini onurla taşıdığı eğitim gönüllüsü ve iş insanı IC Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim ÇEÇEN, “Bu memleketin evladı olarak büyüdüğüm ve hayata atıldığım şehrimi, ‘Her insanın doğduğu ve doyduğu yeri unutmaması gerekir’ anlayışıyla hiçbir zaman unutmadım. Üniversiteye verdiğimiz büyük destek ile bu memlekete olan borcumu yerine getirdim. Bir insanın meyve ağacı dikmesindeki gayesi ağaç büyüdüğünde meyvesini almaktır. Ülkemizin geleceğinde önemli katkıları olacağına inandığım Üniversitemizin büyümesi ve gelişmesi için bu güne kadar verdiğimiz desteklere bir yenisini daha ekliyoruz. İmzalanan protokolle, kuruluşundan bu yana IC Vakfı tarafından desteklenen Tıp Fakültesi’nde kalifiye ve yeterli öğretim üyesi kadrosu oluşturulması için öğretim üyelerine hibe desteği verilecek. Böylelikle kısa zamanda akademisyen sayısının daha da artacağına inanıyorum” diye konuştu.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum