Ağrı Milli Eğitim Müdürü Kökrek'in yarıyıl tatil mesajı

Ağrı Milli Eğitim Müdürü Kökrek'in yarıyıl tatil mesajı
Editör: Söyler Haber
21 Ocak 2023 - 15:59


Ağrı Milli Eğitim Müdürü Kökrek'in yarıyıl tatil mesajı


Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, okulların yarıyıl tatile girmesi nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Kökrek, mesajında,"2022-2023 eğitim öğretim yılı birinci kanaat dönemini tamamlamış bulunmaktayız. Karne, sadece öğrencinin değerlendirilmesi için bir vasıta değildir. Aynı zamanda öğrencinin merkezindeki tüm eğitim bileşenlerinin değerlendirilmesini de mümkün kılan bir yoldur. Bu süreçte eğitime katkısı olan tüm öğretmen, öğrenci ve velilerimize teşekkür ediyorum"dedi.

Öğrencilere seslenen Kökrek,"Her şeyden önce sizlerin, anne-baba ve öğretmenleriniz için ne kadar değerli olduğunuzu bilmenizi isterim. Geçtiğimiz dönem boyunca doğru adımlar attıysanız muhakkak ki başarınızın tadını çıkarma zamanıdır. Her şey sizin için bütün bu gayretimiz,  çalışmalarımız, hayallerimiz; gündelik telaşlarımız bile sizin adınıza. Çünkü hayatımızı anlamlı kılan sizlersiniz. Sevincimizde de kederimizde de siz varsınız. Bu yüzden elinizdeki karneler aslında sadece size verilmiş karneler değildir, aynı zaman da bu karneler, velileriniz ve öğretmenleriniz olarak bizlerin durumunu yansıtır.  Sizden istediğim bu karnelerin taşıdığı anlamı tam olarak kavramanızdır. Kazandığınız akademik gelişim, aldığınız notlar, sınav sonuçlarınız kadar duygusal ve davranışsal gelişiminiz, elde ettiğiniz sosyal becerileriniz ve sahip olduğunuz insani değerler de son derece önemlidir. Bu kazanımların hayat başarısı için en az akademik donanım kadar gerekli ve değerli olduğunu asla unutmayın. Bu açıdan değerlendirdiğimizde almış olduğunuz karneyi tatilde eksiklerin tamamlanması için bir fırsat olarak görmelisiniz"ifadelerini kullandı.
Velilere de seslenen Kökrek,"Karne, aynı zamanda bizim çocuklarımızla ne kadar ilgilenip ilgilenmediğimizin de bir göstergesidir. Karne, sorunların sebeplerini ve çözüm yollarını sadece dışarıda aramadan, kendi sorumluluklarımızın da farkında olarak çocuklarımız için yapabileceklerimizi düşünmemizi sağlayacak bir vesile olabilir. Çocuklarınıza olumsuz söz ve nitelemeler içeren bir değerlendirme yapmak ve onları arkadaşlarıyla kıyaslamak çocuklar üzerinde olumsuz etkiler oluşturabilir. İtham edici söylemler yerine; onlara pozitif ifadelerin ve sevgi dilinin barındığı cümlelerle yaklaşarak yapıcı, destek verici ve teşvik edici bir davranış içinde olmamız, hem sorun çözme hem de çocuklarımızı başarıya yönlendirme bağlamında bizi istenilen sonuçlara daha da yaklaştıracaktır"diye konuştu. 
Öğretmenlere de seslenen Kökrek,"Eğer biz öğretmenler olarak eğitim-öğretim sürecinde öğrencilerimizi sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif kişilikleri gelişmiş, analitik düşünceye sahip, bilgiyi gündelik hayatına aktarabilen, vatanını ve milletini seven, milli ve manevi değerlerine sımsıkı bağlı ve bir o kadar da 21. Yüzyıl becerilerine sahip, eleştirel düşünebilen, evrensel  gelişmelere açık, bilimsel düşünceden ayrılmayan bireyler olarak topluma kazandırabiliyorsak sorumluluğumuzu tam olarak yerine getiriyoruz demektir. Herkesin, bu kısa tatil dönemini bir fırsata dönüştürüp; kendi payına düşen önlemleri alarak, daha dinamik ve daha yenilenmiş bir şekilde ikinci yarıyıl dönemini karşılaması temennisi ile iyi tatiller diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum"dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum