Milli Eğitim Bakanı; Okul Kıyafetleri Değişmeyecek

Milli Eğitim Bakanı; Okul Kıyafetleri Değişmeyecek
Editör: Söyler Haber
23 Ağustos 2023 - 13:04 - Güncelleme: 23 Ağustos 2023 - 13:05


Milli Eğitim Bakanı; Okul Kıyafetleri Değişmeyecek

Akşam saatlerinde aktarılan son habere göre Milli Eğitim Bakanlığı 2023-2024 eğitim öğretim yılına ilişkin kararları aldığını duyurdu. 81 ile gönderilen yazıda mecburi sebepler dışında velilere destek olunması amacıyla kıyafet değiştirilmeyeceği belirtildi.

MEB 2023-2024 eğitim öğretim yılına ilişkin tedbirleri yayımladı. Buna göre bu yıl, mecburi sebepler dışında okul kıyafetleri değiştirilmeyecek. Aynı zamanda obezitenin engellemesi amacıyla da öğrencilere her gün düzenli bir şekilde kültürfizik hareketi yaptırılacağı belirtildi.

Bunun dışında okul öncesi eğitim kurumlarına öncelikle 5 yaş çocukların kaydı yapılacak. Okul öncesi eğitime, ilkokul 1'inci sınıfa, mesleki ve teknik Anadolu liselerinde 9'uncu sınıfa başlayacak öğrenciler için 4-8 Eylül 2023'te uyum eğitimleri yapılacak, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5'inci sınıfları ile ortaöğretim kurumlarının hazırlık ve 9'uncu sınıflarına yönelik rehberlik ve uyum çalışmaları ise 11-15 Eylül'de gerçekleştirilecek.

OKUL KIYAFETİ BU YIL DEĞİŞMEYECEK
Okul aile birliklerinin almış olduğu karar kapsamından daha önceden belirlenen kıyafetler tercih edilecek. Velilere maddi külfet oluşturmamak adına zaruri durumlar dışında değişikliğe gidilmeyeceği belirtildi. Aynı zamanda öğrencilerin okul içinde ve sınıflarda derssin bütünlüğünü aksatacak şekilde cep telefonu kullanmaları ve bu cihazlarla sınıfa girilmemesi konusunda bir dizi tedbirler de alınacak.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum