​​​​​​​AĞRILI GENÇ YAZAR ŞEYMA ÇETREZ'İN "İNSAN VE HÜSRAN" ADLI KİTABI RAFLARDA YERİNİ ALDI

​​​​​​​AĞRILI GENÇ YAZAR ŞEYMA ÇETREZ'İN "İNSAN VE HÜSRAN" ADLI KİTABI RAFLARDA YERİNİ ALDI
Editör: Söyler Haber
14 Temmuz 2023 - 20:38


AĞRILI GENÇ YAZAR ŞEYMA ÇETREZ’İN
“İNSAN VE HÜSRAN” ADLI KİTABI RAFLARDA YERİNİ ALDI.

Ağrılı Genç yazar Şeyma Çetrez’in ilk eseri olan “İnsan ve Hüsran” adlı kitabı çıktı.
Genç yazar Çetrez, “İnsan ve Hüsran” adlı eserinde çıkar ve menfaatler için insanların neler yapabileceğini ve insanların yaşamlarını nasıl etkileyeceğini konu alan bir romandır. Romanda Huzurevinde kalan Sevcan teyzenin, küçük Zeynep`e anlattığı hikâyelerle geçmişe gidiyor. Anlatılan hikâyelerin gerçekliğine, Sevcan Teyze`nin neden bu halde olduğunu okuyucularına aktırıyor.

Yazar Şeyma Çetrez, bu kitabı neden yazdığını ve yazdığı vakit neler yaşadıklarını anlattı.

Çetrez; Çocukluğumda en büyük hayalim bir yazar olmaktı. Kitap okumayı çok seviyorum. Bu kitabı yazmamdaki amacım artık "keşke " kelimesini kullanmak istemediğim  ve içimde yasadığım, kendi kendime muhakeme yaptığım bazı şeyleri yazarak dışa aktarmak. İnsan ve Hüsran kitabını yazarken kurgu anlamında hiç zorlanmadım. Bu kitabı yazarken başında geçen olayları anlatan genç yazar Çetrez; Birçok olay yaşadım. Kitabımı yazıyorum bilgisayarımda kaydettiğim dosyalarım bilgisayarım çöktüğü için tamamen silindi. Mecburen kitabımı cep telefonumda yazmaya başladım ve telefonuma kaydettim ama Murat Çayı kenarında dolaşırken telefonum elimden nehire düştü... Ama bu kitabı yazmaya bir kere zihnime kazımıştım ve aklıma koyduğumu yapmak da en büyük özelliğim diyebilirim. Bu kitabımı yazarken danıştığım kişilerden de çok büyük destekler gördüm. İlk eserim olduğu için kitap severlerin, Ağrı halkının desteğini arkamda olduğunu görmek ve hissetmek istiyorum.

Şeyma Çetrez Kimdir.
12 Kasım 1997 yılında Ağrı Merkez de doğdu ilköğretim ve ortaöğretim hayatını Ağrıda geçirdi. 
İstanbul Üniversitesi Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesinden Okul Öncesi Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. Akabinde İkinci Üniversite olarak Bayburt Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesinde Tarih Bölümünden mezun oldu. Bir yandan da Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesinden hem Sosyal Hizmet hem de Çocuk Gelişimi Bölümlerinin Lisansını tamamladı. Üniversite hayatında aktif olarak Engelsiz Hayat Topluluk başkanlığını yaptı ve bu alanda bir çok çalışmalar yapıp, engelli, yaşlı ve çocuklar ile ilgili bir çok program düzenledi. 
Şu an Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsünde Tarih ana bilim dalı Yeni Çağ Alanında yüksek lisans yapmaktadır.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum