​​​​​​​AĞRI VALİSİ DR. OSMAN VAROL DOĞUBAYAZIT'DA İNCELEMELERDE BULUNDU.

​​​​​​​AĞRI VALİSİ DR. OSMAN VAROL DOĞUBAYAZIT'DA İNCELEMELERDE BULUNDU.
Editör: Söyler Haber
27 Mayıs 2021 - 11:07



AĞRI VALİSİ DR. OSMAN VAROL
DOĞUBAYAZIT’DA İNCELEMELERDE BULUNDU.

Vali Dr. Osman Varol, Koko Çakmak Fabrikasını ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
 Vali Varol, emeğin ve üretimin gün gittikçe değerlendiği, önem kazandığı günümüz dünyasında bölgesel kalkınmayı ve istihdam yaratmayı önceleyerek Doğubayazıt’ta üretim yapan Koko Çakmak Fabrikasında inceleme gerçekleştirdi.
 İncelemeleri sırasında Vali Varol, 5.000 m2 üretim tesisi ve 200 personelden oluşan profesyonel kadrosu ile insan ve çevre odaklı sorumluluk duygusu ve bölge ekonomisine daha kaliteli ürünler üreterek destek olmak amacıyla yürütülen çalışmalara ilişkin Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Karaaslan’dan bilgi aldı.
 

Vali Dr. Osman Varol, KOSGEB desteğinden yararlanarak 2021 yılında Doğubayazıt’ta kurulan MRC İş Eldivenleri Üretim Tesisine ziyarette bulundu.
Vali Varol, 2021 yılında 5 milyon sermaye ile kurulan, önceliği bölgedeki kadın istihdamını arttırarak kadınlarımızın sosyal ve ekonomik hayata katılımını sağlamak olan kalifiye eleman ve profesyonel makina parkurları ile nitril iş eldivenleri üretim ve destek hizmetleri sunan tesiste inceleme gerçekleştirdi.
Genç girişimcilerimize sunulan desteklerin önemine vurgu yapan Vali Varol, bölge insanının kalkınması ve refahı açısından büyük önem arz eden tesisin üretim, tedarik ve pazarlama süreci hakkında MRC İş Eldivenleri sahibi Muhammed Ceylan’dan bilgi aldı.
 
Vali Varol’dan Asa Et Kombinasına Ziyaret
Vali Dr. Osman Varol, et ve et ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması amacıyla Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu destekleriyle Doğubayazıt’ta kurulan Asa Et Kombinasını ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
Asa Gümrükleme Antrepoculuk İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketine ait birleştirilmiş et tesisinde incelemelerde bulunan Vali Varol, hayvan varlığı açısından önem teşkil eden ilimizde sığır ve koyunlardan elde edilen etlerin karkas ve kemiksiz olarak veya et ürünleri şeklinde değerlendirilmesine olanak tanıyan önemli bir projenin örneğini görmekten büyük bir mutluluk duyduğunu belirtti.
İncelemeleri sırasında Vali Varol, 4 bin metrekare alan üzerinde kurulu, tam kapasite ile çalışması halinde günlük 250 büyükbaş ve 1988 adet küçükbaş kesim kapasitesine sahip olan kombinanın personel durumu, altyapısı ve üretim faaliyetlerine ilişkin Firma sahibi İbrahim Ceylan’da detaylı bilgi aldı.
Vali Dr. Osman Varol’a ziyaretlerinde Doğubayazıt Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar, İl Emniyet Müdürü Nihat Özen, Tarım ve Orman İl Müdürü Kenan Engin, İŞKUR İl Müdürü Gıyas Güven, TKDK İl Koordinatörü Murat Keskin eşlik etti.


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum