AĞRI VALİSİ DR. OSMAN VAROL DOĞUBAYAZIT TİCARET VE SANAYİ ODA BAŞKANLIĞINI ZİYARET ETTİ

Vali Varol, Doğubayazıt Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Efe ve Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından karşılandı.

AĞRI VALİSİ DR. OSMAN VAROL DOĞUBAYAZIT TİCARET VE SANAYİ ODA BAŞKANLIĞINI ZİYARET ETTİ
Editör: Söyler Haber
27 Mayıs 2021 - 11:37 - Güncelleme: 27 Mayıs 2021 - 12:14
 


AĞRI VALİSİ DR. OSMAN VAROL
DOĞUBAYAZIT TİCARET VE SANAYİ ODA BAŞKANLIĞINI ZİYARET ETTİ

Vali Dr. Osman Varol, Doğubayazıt Ticaret ve Sanayi Odasına ziyarette bulundu.

Vali Varol, Doğubayazıt Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Efe ve Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından karşılandı.

Doğubayazıt Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Efe ile makamında bir süre görüşerek üyelerin mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmak amacıyla yürütülen faaliyetler ve sınır ticareti hakkında bilgi alan Vali Varol, karşılaşılan sorunların çözümü ve yapılacak özel sektör yatırımları konusunda görüş alışverişinde bulundu.


Gürbulak Sınır Kapısı hakkında açıklama yapan Ağrı Valisi Varol, “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan tarafından, Sınır Kapısının yayalara açılması hakkında Ağrı Valiliğimize gelen resmi yazılarımızı İran tarafına ilettik. Türkiye tarafı olarak bizim Gürbulak Sınır Kapımız açık, İran makamlarına gönderdiğimiz resmi yazılarımızın cevabı bekliyoruz. Şu dakikada İran makamları kendi sınır kapılarını açarlarsa hiçbir sıkıntı olmayacak giriş çıkışlar yapılacaktır. Gürbulak Sınır Kapısı yıkılıp yerine modern binalar ile vatandaşlarımızın daha rahat seyahat etmeleri için yeni bir tesis yapılacaktır. Sarısu Açık Pazarı için Türkiye tarafı kendi dükkan ve tesislerini yapmıştır. İran makamlarının İran tarafından olan yerlerinin yapımı için bekliyoruz, İran Devleti kendi yerlerini yaptıkları vakit Doğubayazıt Sarısu Açık Pazarı faaliyete geçip Doğubayazıt esnafına büyük bir ekonomik güç katacaktır”. dedi


Ziyaretlerinden dolayı günün anısına Vali Varol'a Ticaret ve Sanayi Oda Başkanı Ali Efe ve Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından bir tablo takdim edildi.

Vali Dr. Osman Varol’a ziyaretlerinde Doğubayazıt Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mehmet Çimen, İl Emniyet Müdürü Nihat Özen, Doğubayazıt İlçe Emniyet Müdürü Barış Akgüç, Ağrı Dağı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve AK Parti Doğubayazıt Belediye Meclis Üyesi Sıddık Söyler ve İlçe Protokol Üyeleri eşlik etti.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum