Ağrı Milli Eğitim Müdürü Kökrek'ten Doğubayazıt ilçesine ziyaret

Ağrı Milli Eğitim Müdürü Kökrek'ten Doğubayazıt ilçesine ziyaret
Editör: Söyler Haber
15 Mart 2023 - 10:54


Ağrı Milli Eğitim Müdürü Kökrek'ten Doğubayazıt ilçesine ziyaret


Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, Doğubayazıt ilçesinde ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Edip Erdoğan ile birlikte ilçenin eğitim öğretim durumunu yerinde görmek ve sorunları tespit etmek amacıyla Doğubayazıt ilçesine giden İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, bazı okul ve kurumları ziyaret etti. İlk olarak İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Kösen tarafından verilen brifingin ardından Kökrek, Doğubayazıt İlçe Kaymakamı Murat Ekinci’yi makamında ziyaret etti. Daha sonra Fatımatü Zehra Kız Anadolu Lisesi, Dr. Reşat Erden Anadolu Lisesi ve Hüsnü M. Özyeğin Ortaokulunu ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Okullarda yöneticilerinden okulun genel durumu hakkında detaylı bilgi alan Kökrek, Öğretmenler odasında öğretmenlerle bir araya gelerek istek ve taleplerini dinledi. Öğretmenlere hitaben konuşan Kökrek,"Öğretmenlik mesleği, mekanı okulla ve sınıfla sınırlandırılamayacak kadar geniş, sorumluluğu çok büyük bir meslektir. Yüzyıllar boyunca Anadolu’da sevgiyi, huzuru kalplere nakşeden daima öğretmenler olmuştur. 

Öğrencilerimizin okul ortamında öğrendiği, edindiği bilgileri hayatta karşılaştıkları problemlerin çözümünde kullanabilmelerine imkan sağlamalı ve buna titizlikle ihtimam göstermeliyiz. Çocuklarımıza bilginin yanında değerler eğitimini, sevgiyi, saygıyı ve merhamet duygusunu da vermek zorundayız"dedi. 

Buradan İl Milli Eğitim Müdürlüğü himayelerinde Medine Müdafii Fahrettin Paşa Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin sahipliğinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen  "İmam Hatip Ortaokulları ve Anadolu İmam Hatip Liseleri Arası Genç Muhafızlar" yarışmasının Ağrı il finaline geçen Kökrek, yarışma sonunda dereceye giren öğrencileri tebrik ederek ödüllerini takdim etti.

İmam hatip ortaokulları kategorisindeki yarışmada Patnos Şehit Polis Taha Yasin Biçer İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Taha Yasin Ablak birinci, Merkez Turgut Özal İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Muhammed Emin Yakut ikinci ve Merkez İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Sami Yusuf Yanar üçüncü oldu. İmam Hatip Liseleri kategorisindeki yarışmada da Eleşkirt Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Yusuf Salih Bolat birinci, Doğubayazıt Medine Müdafii Fahrettin Paşa Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mahmut İlhan ikinci ve Ağrı Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Abdullah Salih üçüncülüğü elde etti.




 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum