AĞRI'DAN "BİR VALİ GEÇTİ"

Vali Dr. Osman Varol, Vali Elban’ın hizmet bayrağını devir alarak, Ağrı’da 3 yıllık süre zarfında yaptığı projeler, sürdürdüğü hizmet anlayışıyla, üstün başarılara imza atarak hizmet bayrağını zirveye taşımıştır.

AĞRI'DAN "BİR VALİ GEÇTİ"
Editör: Söyler Haber
11 Temmuz 2023 - 11:37 - Güncelleme: 11 Temmuz 2023 - 11:55
 
AĞRI’DAN “BİR VALİ GEÇTİ”

Sıddık Söyler’in Kaleminden.

Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleri Valiler Kararnamesi ile 26.06.2023 tarihinde Ağrı Valisi Dr. Osman Varol, Adıyaman iline ataması yapılmıştır.

Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleri 09.06.2020 tarihli Valiler Kararnamesi ile Amasya ilinden Ağrı iline Vali Varol’un ataması yapılmıştı.

Ağrı’nın makus tarihini ve çehresini her alanda değiştirmek ve kalıcı eserler bırakmak için yoğun mücadele eden, Vali Süleyman Elban’ın 09.06.2020’de Adana iline atanması ardından, Ağrı’da hizmetlerin yarım kaldığı ve Ağrı’ya yeni gelecek valinin işinin çok zor olduğu halk tarafından belirtilmişti.

Vali Dr. Osman Varol, Vali Elban’ın hizmet bayrağını devir alarak, Ağrı’da 3 yıllık süre zarfında yaptığı projeler, sürdürdüğü hizmet anlayışıyla, üstün başarılara imza atarak hizmet bayrağını zirveye taşımıştır.

Vali Varol, Ağrı'ya atandığı ilk gün işine çok hızlı başladı. Sorunları mahalinde tespit etti. Kaybedecek vaktinin olmadığını bilerek kurduğu ekibiyle yoğun bir çalışma temposu ile çalışmalarına hız kesmeden devam etti.

Ağrı’ya atandığı ilk günlerde hoş geldiniz tebriklerini kısa keserek bütün ilçeleri dolaştı. Sorun ve sıkıntıları yerinde gördü. Ekibi ile Ağrı il ve ilçelerinin acil ihtiyaçları olan yatırım ve hizmetlerinin nasıl çözüleceğini, kısa, orta ve uzun vade de nelerin yapılabileceğinin cetvelini tutturdu.

Üç yıllık süre zarfında Ağrı’nın, tarım ve hayvancılık başta olmak üzere eğitim, sağlık, istihdam, kültür, turizm, gençlik ve spor gibi alanlarındaki potansiyelini keşfederek, ismini Ağrı tarihine altın harflerle yazdırarak ardında güzel eserler bırakarak veda etti.

Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla Adıyaman ilinde yapılacak olan deprem konutları ve iş yerlerinin yanısıra, yeni yaşanabilir bir şehir yapılanması, başarılı bilgili ve birikimli olan Ağrı Valisi Dr. Osman Varol’un Adıyaman iline atanması ne kadar güvenilir liyakatli bir bürokrat olduğunu bu atama ile kanıtlanmıştır.

Tarım ve Hayvancılık alanında; Tarım Park Projesi, Diyadin Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Projesi, Tarımsal Sulama Projeleri, 5 Yılda 750 Bin Koyun Projesi, Ağrı’da Çileğe Dokunuş Projesi, Kaz yetiştiriciliği ve ürün çeşitliliği sağlanması gibi birçok önemli projeyi hayata geçirdi.

Sosyal Yaşam ve İstihdam Projelerinde; İl merkezinde oluşturulmuş olan Tekstilkentlerin sayısını arttırarak benzerlerini ilçelerde de oluşturuldu ve toplam kapasitenin iki katın üzerinde arttırıldı. Yapımına daha önce başlanmış olan Ayakkabıcılar Sitesi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi ve Termal Tesisleri hizmete hazır hale getirildi. Ağrı’da yıllardır özlemle beklenen AVM ve Yaşam Merkezi projenin ise lansmanını yaparak temeli atıldı. Ülkemizin en önemli sınır kapılarından olan ve bölge ekonomisi için büyük önem taşıyan Gürbulak Sınır Kapısını Türkiye’nin en modern sınır kapısı yapacak olan projeyi hazırlayarak inşaatı başlatıldı.
 
Kültür ve Turizm alanında; Kent Müzesi olmayan nadir illerden olan Ağrı’ya, Kent Müzesini kazandırmak için çalışmaları başlattı. Tarihi 1684 yılına dayanan Toprakkale Camii’sinin restorasyonunu tamamladı. Ağrı Dağı’na tırmanışları tekrar açarak Ağrı ili ve Doğubayazıt ilçesinde önemli bir turizm hareketliliğinin tekrar başlamasına vesile oldu.

Eğitim alanında yaptığı çalışmalarla okullaşma oranını ilköğretimde %98,28’e ortaokullarda ise %72,31’e getirdi. Gençlere ve çocuklara en büyük hediyesi olan İl Halk Kütüphanesi ve Patnos Halk Kütüphanesi’nin inşaasına başlatıldı. Öğrencilerin kitap okumayı alışkanlık haline getirmelerini sağlamak, iç dünyalarını zenginleştirmek amacıyla ilimizde tüm ilçe, belde ve köy okullarımızda Okuyan Şehir Ağrı Projesi ile kitap okuma seferberliği başlattı. Okul öncesi çocuklar ile ilk ve ortaöğretim öğrencilerin faydalanabileceği, trafik kurallarını uygulamalı öğrenebilecekleri “Ağrı Çocuk Trafik Eğitim Parkı”nı hizmete sundu. Gençlik ve Spor alanında; Patnos ve Doğubayazıt ilçelerine Yüzme Havuzu kazandırdı. Ağrı merkezine ikinci yüzme havuzumuzun ödeneğini sağlayarak ihale aşamasına getirdi. Ağrı İlinin simgesi olan, kutsal kitaplarda adı geçen ve hem yerli hem yabancı turistlerin ilgi odağı olan Ağrı Dağı’nın ulusal anlamda tanıtımını yapmak ve tenis sporuna teşviki arttırmak amacıyla Ağrı Dağı’nın eteğinde Türkiye Tenis Federasyonu işbirliğiyle Ağrı Dağı Tenis Turnuvası düzenledi ve geleneksel hale getirdi. Tüm bu projeleri gerçekleştirirken, AK Parti hükümetinin gönderdiği kaynakları en etkin ve verimli bir şekilde kullanılmasına özen gösterdi.

Ağrı il, ilçelerinin ve sınırlarımızın güvenliği, terörle mücadele, insan ve emtia kaçakçılığıyla mücadele ve düzensiz göç ile mücadele konusunda önemli çalışmalar yürüterek insanlarımıza şehrimizin en ücra köşeleri de dahil olmak üzere tam bir huzur ortamı sağladı. Tüm bu yatırım ve projelerin yanında her fırsatta Ağrılı vatandaşlar ile temas etmeye, diyalog kurmaya, yanlarında olmaya, dertlerini dinlemeye ve çareler bulmaya çalıştı.



Vali Varol’un göreve başladığı günden itibaren asıl hedefi, huzur ve güven içinde daha yaşanılabilir bir şehir oluşturmak oldu. Görev yaptığı süre içerisinde kimsesizlerin kimsesi oldu. Şehit yakını ve gazilerin, engelli, yaşlı, dul ve yetimlerine yakın ilgi gösteren bir anlayışı benimsedi ve Ağrı ilinin ekonomik, sosyal ve kültürel yönden kalkınmasına dönük, gerek kamu, gerek özel sektör ve gerekse de sivil toplum kuruluşları ile yoğun bir mesai harcadı.

Üç yıllık süre içerisinde Ağrılı vatandaşların, siyasilerin ve STK temsilcilerin destekleri Vali Varol’un yanında oldu.

Ağrı il ve ilçelerinde hayata koyduğu projeleri, halk ile iç içe olması ve insancıl tavırları, bürokrasi alanında hak ve hukuku gözetmesi, hizmette üstün başarılara attığı imzalar göz önünde bulundurularak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çok önem verdiği deprem bölgesinde Adıyaman iline ataması yapılmıştır.

Ağrı’da ürettiği projeler, yaptığı çalışmalar referans alınarak, Adıyaman şehrini tekrar eski yaşanılabilir günlerine kavuşturacak, depremin izini sildirecek, vatandaş ile hemhal olacak, derdi ile dertlenecek, neşesi ile neşelenecek, Cumhurbaşkanı ve AK Parti hükümetinin projelerini hayata koyacak ve çalışmalarını yürütebilecek, Erdoğan’ın yüzünü kara çıkarmayacak liyakatli adil bir validir Varol.

Dr. Osman Varol, Ağrı halkı sizleri hiçbir zaman unutmayacaktır.

Sizler bu halkın kalbinin en nadide yerinde yerinizi almışsınız.

Yolunuz bahtınız açık olsun. Güzel İnsan

Biz Sizden Memnunduk Rabbim de Sizlerden Memnun Olsun.

Sıddık Söyler
Ağrı Dağı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum