Ağrı Dağı Müzik Festivali By Mr. Dosso Dossi etkinliğine on binlerce kişi katıldı.

Türkiye'nin en büyük sahnesi ve ünlü sanatçıların performanslarına ev sahipliği yapan müzik festivaline; Fransa, Finlandiya, Azerbaycan, İran, Irak, Türkiye’nin çevre illerden gelenlerle birlikte 100 bine yakın kişi katıldı.

Ağrı Dağı Müzik Festivali By Mr. Dosso Dossi etkinliğine on binlerce kişi katıldı.
Editör: Söyler Haber
10 Temmuz 2023 - 15:26 - Güncelleme: 10 Temmuz 2023 - 17:43



BURASI KADİM ŞEHİR BAZİD İLKLERİN YAŞANDIĞI YER

Ağrı Dağı Müzik Festivali By Mr. Dosso Dossi" etkinliğine on binlerce kişi katıldı.

Ağrı Dağı Eteğinde dev sahnesi ile Mr. Dosso dossi, Mustafa Sandal, Zara ve Kadr, on binlerce kişiyi coşturdu.
Doğubayazıt İlçe Stadyumu’nda ikincisi gerçekleştirilen “Ağrı Dağı Müzik Festivali By Mr. Dosso Dossi” akıl almaz müzik ve Show performanslarının sergilendiği etkinlik izleyiciler tarafından büyük ilgi gördü.

 “Ağrı Dağı Müzik Festivali By Mr. Dosso Dossi” izlemek için sabahın erken saatlerinde yanına pastasını çerezini almış, termosuna çayını koymuş, stadın yolunu tutan genci, yaşlısı, türbanlısı, türbansızı, memuru, esnafı, ailesi ve torunlarıyla gelen dedeler, nineler her kesimde insanın buluştuğu müzik Show saat 20.00 sularında başlaması ve gece saat 24.00 sularına kadar devam etmesi, söylenen her şarkıda müzik severler sanatçılara eşlik ederek geceye renk katarak gönüllerince eğlendiler.

Türkiye’de eşi benzeri olmayan, 74 metre uzunluğu 500 m2 led ekranı ile Türkiye’nin en büyük dev sahnesi olarak kurulan festivalde, ünlü şarkıcılardan; Kadr, Zara Pashaevna Mgoyan, Mustafa Sandal ve DJ By Mr. Dosso Dossi’in Show performanslarının yanı sıra görsel ışık şovlarıyla Türkiye’de bir ilke de imza attılar.

By Mr. Dosso Dossi Hikmet Eraslan aylar önce Doğubayazıt ilçesine gelerek Doğubayazıt’ın tanıtımı için çektiği “Mr.Dosso Dossi - Renga Bazidê” filmi festivalde gösterilerek izleyiciler tarafından büyük beğeni kazandı.

Doğubayazıt’ta 23.07.2022 tarihinde ilki düzenlenen dünya ve Türkiye basınında BURASI AMSTERDAM DEĞİL BURASI DOĞUBAYAZIT haberleri ile geniş yer bulan ve büyük ilgi gören “Ağrı Dağı Müzik Festivali By Mr. Dosso Dossi” etkinliği bu yıl da Doğubayazıt’ta Show ve müzik ile renkli görüntülere sahne oldu.  

Doğubayazıt Doç. Dr. Yaşar Eryılmaz Şehir Stadyumu’nda Türkiye'nin en büyük sahnesi ve ünlü sanatçıların performanslarına ev sahipliği yapan müzik festivaline; Fransa, Finlandiya, Azerbaycan, İran, Irak, Türkiye’nin çevre illerden gelenlerle birlikte 100 bine yakın kişi katıldı.

“Mr. Dosso Dossi Live Performance” adıyla DJ setinin başına geçen gösterdiği performansıyla geceye damga vurarak Showu zirveye taşıdı.

Dosso Dossi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Doğubayazıtlı Hikmet Eraslan, konser öncesi basın mensuplarına açıklamalarda buldu.
.
“Türkiye’deki güzellikleri dünyaya tanıtmak ve bölgede turizmi canlandırmayı amaçlıyoruz

Hikmet Eraslan “Buraya gelen insanların, Ağrı Dağı ve İshak Paşa Sarayı manzarası eşliğinde eğlenme şansı yakaladıkları bir şehirdir. Burası Ağrı Dağı eteğinde bulunan doğup büyüdüğüm Doğubayazıt memleketimdir. Bu yöredeki insanlarımız buna benzer etkinlikler istiyor. Bizlerde insanlarımızın istekleri ve ekonomik kalkınmaları için bu gibi organizasyonları yapıyoruz. Bu etkinliklerin yanı sıra Doğubayazıt ilçemizde Nuh’un Gemisi Müzesi yapma projemiz var. Biz Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinin gerek turizmde gerek de ekonomik anlamda kalkınması için yoğun bir çaba harcıyoruz. Şu anda şükürler olsun ki bunun karşılığını fazlasıyla görüyoruz. Buradaki insanlarımız coşkulu ve mutlu. Çünkü unutulmadıklarını görüyorlar. Burada kurulmuş sahne İstanbul’da, Bursa’da, İzmir’de kurulmuş değildir. İnsanlar akın akın geliyor. Burada Türkiye’ye ders olacak türden bir konser olacak. Burada Türk-Kürt demeden, başı açık-kapalı demeden, hiçbir dil, din, ırk, mezhep ayrımı yapılmadan tüm insanlarımız birlikte eğlenecek. Türkiye’de bu güzel resmi alkışlayacak. Bugün buraya Fransa, Finlandiya, Azerbaycan, İran, Irak, Iğdır, Erzurum, Van, Muş, Kars ve batı illerinde gelen binlerce insan var. Bizler burada bu insanları konuk ederek ayrıca doğunun konukseverliğini de göstereceğiz. Ben bu olayın sürmesini diliyorum. Bugün insanlar İshak Paşa Sarayı ve Ağrı Dağı manzarası eşliğinde eğlenecek. Amacımız bu güzellikleri Türkiye ve dünyaya göstermek. Her taraftan insanların buraya gelmesini istiyoruz. Bu yörenin kalkınabilmesi için turizm çok çok önemli. Bugün Doğubayazıt ve çevre illerde otellerin dolu olması ve bütün esnafın iş yapıyor olması çok önemli. İşte bu tarz organizasyonlar buna vesile olacaktır. Bu organizasyonun Doğubayazıt’ta olması için büyük katkı sunan Ağrı Valimiz Dr. Osman Varol’a ve yaptığı hizmet ile Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar’a çok teşekkür ediyorum. Bu gibi organizasyonlara katkı sunan, katkı sunmaya devam edecek herkesi de bölgeye davet ediyoruz” dedi.


Festivalde, güvenlik güçleri, güvenliği ve trafiğin normal akışını sağlamak için elinden geleni yaptı. Festivalde hiçbir olay ve gerginlik yaşanmadı.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum