29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI DOĞUBAYAZIT İLÇESİNDE ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI.

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI DOĞUBAYAZIT İLÇESİNDE ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI.
Editör: Söyler Haber
29 Ekim 2022 - 15:25 - Güncelleme: 24 Kasım 2022 - 13:13


29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI
DOĞUBAYAZIT İLÇESİNDE ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI.


 
Doğubayazıt ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı töreni etkinlikleri çerçevesinden 28 ekim günü saat 13.00 sularında Doğubayazıt Hükümet Konağı bahçesinde, Saygı Duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması ve Çelenk Sunumu ile başladı.

29. Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında 28 ekim günü saat 13.30 da Doğubayazıt’ta genci, yaşlısı, işçisi, köylüsü, memuru, öğrencisi, öğretmeni ile vatandaşlardan oluşan ve ilçede yıllardır olmayan bir ilk, ellerinde Türk Bayraklarıyla binlerin katılımıyla çarşı caddesinden “Bayrak Yürüyüşü” korteji yapıldı.

Etkinliklerin ikinci gününde: 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı programı kapsamında, Doğubayazıt Kaymakamlık makamında Tebrikat Programında, Kaymakam Murat Ekinci ve 1. Mekanize. P. Tugay Kom. Tuğg. Şükrü Özbakır, ile birlikte tebrikleri kabul etti. 

Kaymakam Murat Ekinci ve beraberindekiler, öğrencilerinin çizdiği "Cumhuriyet Bayramı" temalı resimlerin sergilendiği sergiyi gezdi.

Doğubayazıt ilçesinde Cumhuriyetin 99. Yıl Dönümü dolayısıyla gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda kutlama programı yapıldı.

Program: Saygı Duruşu ve İstiklal Marşın okunmasıyla başladı. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı okundu.

Kaymakam Murat Ekinci, günün anlam ve önemi belirten bir konuşma yaptı. Doğubayazıt İshakpaşa İlkokul öğrencileri şiir ve oratoryon gösterisi ve Gençlik Merkezi müzik grubu tarafından şarkılar okundu.

29. Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yapılan güreş turnuvasında dereceye giren öğrencilere Kaymakam Murat Ekinci, tarafından madalyalar verildi.
Program toplu çekilen fotoğraflar ardında sona erdi.

Programa: Doğubayazıt ilçe kaymakamı Murat Ekinci, 1. Mekanize. P. Tugay Kom. Tuğg. Şükrü Özbakır, Cumhuriyet Başsavcısı Bahri Yalçınöz, İlçe Emniyet Müdürü Şükrü Solak, İlçe Jan. Böl. Kom. Alim Burak Çelik,  Ağrı Dağı Gazeteciler Cemiyeti Bşk. ve AK Parti Doğubayazıt Belediye Meclis Üyesi Sıddık Söyler, İl Encümeni Mehmet Ertuğrul, Şehit ve Gazi dernekleri, askerî erkan, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.,

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum