​​​​​​​Vali Varol'un Başkanlığında Çocuk Koruma İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Düzenlendi

​​​​​​​Vali Varol'un Başkanlığında Çocuk Koruma İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Düzenlendi
Editör: Söyler Haber
27 Nisan 2022 - 10:57




Vali Varol'un Başkanlığında Çocuk Koruma İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Düzenlendi


5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanununa göre verilen koruyucu ve destekleyici tedbirlerin yerine getirilebilmesi amacıyla kurulan Çocuk Koruma İl Koordinasyon Kurulunun 2022 Yılı 2. Toplantısı, Valimiz Dr. Osman Varol’un başkanlığında gerçekleştirildi.
Vali Varol’un başkanlığındaki toplantıya, Ağrı Belediye Başkan V. Cengiz Kılıç, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Vali Yardımcısı İbrahim Şenkon, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral İsmail Sıkı, İl Emniyet Müdürü Nihat Özen, kurum ve kuruluş müdürleri, STK temsilcileri ile komisyonun diğer üyeleri katıldı.
Ağrı Valiliği toplantı salonunda düzenlenen toplantıda; İlimizde haklarında çeşitli tedbir kararları alınmış olan çocuklarımızın tedbir kararlarının uygulanma süreçleri değerlendirilip davranışsal bağımlılıklar ile ilgili yapılabilecek çalışmalar ele alınarak adli destek ve mağdur hizmetlerinin etkinliğinin arttırılması noktasında istişarelerde bulunuldu.
En büyük gayelerinin geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın güvenli ve huzurlu bir ortamda yetişmelerini sağlamak olduğunu vurgulayan Vali Varol, çocuğa yönelik her türlü şiddeti ve istismarı önlemek için devletimizin genelde aldığı tedbirlerin, Valiliğimizin koordinesinde kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ile iş birliği halinde İlimizde etkin bir şekilde uygulandığını belirtti.
 Çocuklarımız konusunda çalışan tüm kurumların görevlerini hassasiyetle yerine getirdiğine olan inancını vurgulayan Vali Varol, tüm kurum ve kuruluşlarımızla iş birliği içerisinde ilimiz genelinde yürütülen faaliyetler hakkında yetkililerden bilgi aldı.
Yapılan sunumun ve gündem maddelerinin görüşülmesi ile süren toplantı, görüş ve önerilerin alınmasının ardından sona erdi.


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum