Vali Varol'dan Engelliler Haftası'nda Anlamlı Ziyaret

Vali Varol'dan Engelliler Haftası'nda Anlamlı Ziyaret
Editör: Söyler Haber
12 Mayıs 2022 - 22:16 - Güncelleme: 12 Mayıs 2022 - 22:20


Vali Varol, Şeref Saraçoğlu İlkokulunu Ziyaret Etti
Vali Varol’dan Engelliler Haftası’nda Anlamlı Ziyaret
Vali Varol, Özel Gereksinimli Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Ağrı Valisi Dr. Osman Varol, Engelliler Haftası dolayısıyla Şeref Saraçoğlu İlkokulunu ziyaret ederek özel eğitim sınıflarında özel gereksinimli öğrencilerle bir araya geldi.

Öğrencileri sınıflarında ziyaret eden Vali Varol, bir süre sohbet ettiği çocuklarla yakinen ilgilenerek onlara çeşitli hediyeler verdi.

Devlet olarak özel gereksinimli bireylerin mevcut sorunlarını çözebilmek, hiçbir engele takılmadan yaşamlarını sürdürebilmelerini sağlamak, sosyal yaşamın içinde daha fazla yer almalarına olanak tanımak için gayretle ve hassasiyetle çalışmaların yürütüldüğünü vurgulayan Vali Varol, Engelliler Haftası’nın toplumsal farkındalık ve duyarlılığı güçlendirmesi temennisinde bulundu.

Daha sonra 4. sınıf öğrencileri ile sınıflarında buluşan Vali Varol, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda makam koltuğunu devrettiği Rabia Zehra Aydın ve sınıf arkadaşlarıyla bir süre sohbet edip gelecek hedefleri hakkında bilgi alarak Vali Amcaları olarak öğrencilere çeşitli tavsiyeler verdi.

Ardından, Ağrı Halk Eğitim Merkezi tarafından Şeref Saraçoğlu İlkokulunda hayat boyu öğrenme yaklaşımı ile vatandaşlara sunulan kursları ziyaret eden Vali Varol, ortaya konulan eserleri büyük bir ilgi ile inceleyerek kursiyerlerden eğitim süreçleri ve eserleri hakkında detaylı bilgi aldı.

Son olarak, kutsal bir görev üstlenen öğretmenlerle bir araya gelerek talep ve önerilerini dinleyen Vali Varol; geleceği devralacak çocukları ve gençleri insana saygılı, araştıran, sorgulayan, milli ve manevi değerlerini bilen, bilimin ve aklın yol göstericiliğinden ayrılmayan çağdaş bireyler olarak yetiştiren ve bu doğrultuda sevgi ve fedakarlıkla onları geleceğe hazırlayan öğretmenlere başarılar diledi.

Ağrı Valisi Dr. Osman Varol’a ziyaretlerinde Vali Yardımcısı V./Hamur Kaymakamı Kerem Türker, Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek eşlik etti.

Vali Varol, Özel İlk Umut Bakım Merkezini Ziyaret Etti

Ağrı Valisi Dr. Osman Varol, Engelliler Haftası münasebetiyle İlk Umut Bakım Merkezine ziyarette bulundu.

Bir araya geldiği özel gereksinimli vatandaşlarla hasbihal edip pasta kesen Vali Varol, bakıma muhtaç vatandaşlara yönelik hizmet veren kurumda incelemelerde bulunarak yapılan çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Ziyaretleri sırasında Vali Varol; ekonomik, sosyal, kültürel ve toplumsal hayata etkin bir şekilde katılmaları amacıyla hayata geçirilen yasal düzenlemeler ve devlet hizmetlerinde kaydedilen gelişmeler sonucunda özel gereksinimli bireylerin engel tanımadan spordan sanata, edebiyattan siyasete, eğitimden çalışma hayatına kadar her alanda büyük başarılara imza attıklarını ifade etti.

Ardından, kurum yetkilileriyle çalışma toplantısı gerçekleştiren Ağrı Valisi Dr. Osman Varol, merkezde kalan özel gereksinimli vatandaşlara sevgi ve saygı ortamında aile sıcaklığı sağlayan kurum yetkililerine kolaylıklar dileyerek ziyaretlerini tamamladı.

Ağrı Valisi Dr. Osman Varol’a ziyaretlerinde Vali Yardımcısı İbrahim Şenkon, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet Şafi Erim eşlik etti.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum