Vali Varol'a Diyadin'de Türk Bayrağı Hediye Ettiler

 Vali Varol'a Diyadin'de Türk Bayrağı Hediye Ettiler
Editör: Söyler Haber
12 Şubat 2022 - 14:24 - Güncelleme: 12 Şubat 2022 - 14:41






       Vali Varol'a Diyadin’de Türk Bayrağı Hediye Ettiler

Ağrı Valisi Dr. Osman Varol, “Diyadin’de Beşinci Mevsim” isimli belgesel filmi ve “Diyadin Gezi Rehberi” kitabının tanıtımı için Diyadin Kayak Merkezinde düzenlenen gala gecesine katıldı.

Yakın zamanda faaliyete geçerek vatandaşlarımızın hizmetine sunulan Diyadin Kayak Merkezinde düzenlenen gala gecesi kayak gösterileri ile başladı. Kayak sporcularımızın meşaleler eşliğinde sergiledikleri eşsiz gösteri Şanlı Bayrağımızın, Vali Dr. Osman Varol’a teslimi ile sürdü.

Ardından, Diyadin Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce oluşturulan ve gönüllü kadınlardan oluşan "Kadın Çığlığı Erbani Korosu” tarafından yüzyılların bilgeliğini taşıyan kadim kentimizin, Ağrı’mızın ezgileri seslendirildi.

“Diyadin Gezi Rehberi” kitabının katılımcılara sunulmasının ardından belgesel çekimlerini yapan İsmail Şahinbaş'ın ve Diyadin Kaymakamı/Belediye Başkan V. Alper Balcı'nın günün anlam ve önemine binaen gerçekleştirdiği konuşmalarının ardından Vali Varol: “Diyadin ilçemize, insanlarımıza katkıda bulunmak için ciddi çalışmalar yürüten Diyadin Kaymakamı/Belediye Başkan V. Alper Balcı’ya teşekkür ederek konuşmalarıma başlamak istiyorum. Mevla’mın birçok nimeti bol bol verdiği; doğal güzellikleri, tarihi değerleri, yer altı kaynakları ile Diyadin ilçemizin belki on yıl sonra Ağrı'nın yıldızı olacağına inanıyorum. ‘Potansiyelini Keşfet Ağrı’ sloganıyla müjdesini verdiğimiz Diyadin Jeotermal Sera OSB projesi ve çalışmaları süren altın madeni ocağı ile Diyadin istihdam kaynağı, niteliği sürekli artan jeotermal tesisleri ile bölgemizin cazibe merkezlerinden biri olacak. Tüm kesimlerimizle iş birliği içerisinde, gönül birliği ile yürüttüğümüz çalışmalarla Diyadin, zenginlikleriyle cezbedecek, vatandaşlarımızın bugün sahip olduklarından çok daha iyi koşullarda yaşam sürmesine imkan tanıyacak.” dedi.

Ardından programda; Evliya Çelebi’nin Seyahatname’sinde Germ’ab-ı İbretnüma olarak adı geçen Kudret Köprüsü, dünyaca ünlü jeotermal kaynakları ile şifa kaynağı kaplıcaları,  Murat Nehri’ni kuşatarak yer yer 60 metreyi bulan yüksekliği ile zengin fauna ve florayı içinde barındıran Murat Kanyonu, birçok medeniyete ev sahipliği yapan Meya Antik Kenti, zengin yeraltı kaynakları ile taşı toprağı altın ilçemizin değerlerini tanıtan “Diyadin’de Beşinci Mevsim” isimli belgesel filminin gösterimi gerçekleştirildi.

Diyadin Kaymakamlığı ve Belediyesi tarafından düzenlenen ve vatandaşlarımızın yoğun ilgisi ile gerçekleştirilen gala gecesinde Valimiz Dr. Osman Varol’a, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Diyadin Kaymakamı/Belediye Başkan V. Alper Balcı, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral İsmail Sıkı, İl Emniyet Müdürü Nihat Özen, Kültür ve Turizm İl Müdürü Ebu Muhsin Bulut ve İlçe Protokol Üyeleri eşlik etti.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum