​​​​​​​Vali Mustafa Koç, Yeniden Ağrı Bismillah

Ağrı Valiliğine atanan Mustafa Koç, Ağrı Valiliği önünde düzenlenen karşılama programda, il protokolü ve vatandaşlar tarafından çiçekler ile karşılandı.

​​​​​​​Vali Mustafa Koç, Yeniden Ağrı Bismillah
Editör: Söyler Haber
19 Ağustos 2023 - 17:33 - Güncelleme: 19 Ağustos 2023 - 18:05


Vali Mustafa Koç, Yeniden Ağrı Bismillah

Son yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Niğde Valiliğinden Ağrı Valiliğine atanan Mustafa Koç, Ağrı Valiliği önünde düzenlenen karşılama programında, il, ilçe Belediye Başkanları, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, kamu kurum müdürleri, il protokolü ve vatandaşlar tarafından çiçekler ile karşılandı.


Vali Koç, beraberindeki heyet ile kent merkezinde bulunan şehitliğe giderek şehit kabirlerine tek tek kırmızı karanfiller bıraktı. İl Müftüsü Celal Büyük’ ün okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ardından şehitler için dua etti.

Vali Mustafa Koç, daha sonra Cumhuriyet caddesinde vatandaşlar ile bir araya geldi.

Vali Mustafa Koç, Valilik makamında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.


Yeniden Ağrı Bismillah

Vali Mustafa Koç; Valilik makamında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Koç açıklamasında; Öncelikle Rabbime şükrediyorum. Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın takdir ve tensiplerinden dolayı, İçişler Bakanımız Sn. Ali Yerlikaya ki her zaman mahiyetinde çalışmaktan gurur ve onur duyduğum, Ağrı’da da mesai arkadaşlığımız olmuştu ve kendilerine çok teşekkür ediyorum.  Allah razı olsun, bizleri Ağrı Valiliğine, Valilik gibi kutsal bir göreve layık gördükleri için. Bu arada Sn. Bakanımızın tüm Ağrı halkına da selamları var. Rabbim bizleri mahcup etmesin. Devletimize, milletimize, bize güvenen büyüklerimize mahcup etmesin. En önemlisi varlık sebebimiz olan şehitlerimize mahcup etmesin. Büyük İslam alimi Ahmedi- Hani’nin manevi ikliminin etkisinde, sahip olduğu kültürel ve tarihi mirası ile medeniyetimizin önemli merkezlerinden birisi olan Ağrı’mızda tekrardan sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. Yeniden Bismillah Ağrı. Tabi Ağrı Benim yabancı olduğum bir yer değil. Ben 2005-2007 yılları arasında Diyadin Kaymakamlığı daha sonrasında da 2008-2010 yılları arasında da Eleşkirt Kaymakamlığı yaptım. Hayatımın güzel 4 yılını Ağrı’da geçirdim. Benim iki çocuğum Ağrı’da doğdu. Ağrı hem bildiğim yer hem de bana hayatımda güzellikleri yaşatan bir yer. Böylesine bir ile tekrardan Vali olarak atandığımdan dolayı onurluyum, bahtiyarım. Ama bu onurlu görevin bize yüklediği sorumluluğunda bilincindeyiz. İnşallah bizler her zaman her yerde olduğu gibi “İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın” ilkesi çerçevesinde hemşerilerimizi odak noktasına koyarak, onların istek, arzu, talep ve yönlendirmesi ile bizden önce buradan görev yapan arkadaşlarımızın yaptığı gibi bizde inşallah hep beraber elimizden geldiği kadarını yapacağız. Bu vesileyle bugüne kadar Ağrı’mıza hizmet eden Valilerimize ve son kararname ile görevi devraldığım Sn. Dr. Osman Varol’a ilimize yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyor sağlık, başarı ve mutluluklar diliyorum. Allah’ın bizlere verdiği ömür, devletimizin takdir ettiği süre içerisinde her şeyin en iyisine layık olan milletimiz ve özelde Ağrılı hemşerilerimiz için gece gündüz demeden var gücümüzle çalışacağız. Ağrı’daki görevim süresince ilimizin başta tarım ve hayvancılık potansiyeli olmak üzere sahip olduğu tüm zenginliklerini en iyi şekilde değerlendirmek, halkımızın refah, huzur, mutluluk ve güvenliğini pekiştirmek için mesai arkadaşlarımla birlikte üstün görev anlayışı içinde en doğru, akılcı, etkin ve verimli bir şekilde mesai mefhumu gözetmeksizin hizmet etme azmi ve gayreti içinde olacağız. Bizim niyetimiz bu tabi bunu yaparken de bizim en büyük gücümüz birliğimiz ve beraberliğimiz olacaktır. Allah birliğimiz beraberliğimiz bozmasın. Biz burada görev yaptığımız süre içerisinde bütün sivil toplum kuruluşlarımız, siyasi partilerimiz, yönetim paydaşlarımız ile hep birlikte bu şehrimize en iyisini yapmak için çalışacağız.” dedi.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum