VALİ KOÇ, BASIN İLE BİR ARAYA GELDİ

Vali Mustafa Koç, İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın

VALİ KOÇ, BASIN İLE BİR ARAYA GELDİ
Editör: Söyler Haber
18 Ocak 2024 - 19:21 - Güncelleme: 18 Ocak 2024 - 19:25
 
VALİ KOÇ, BASIN İLE BİR ARAYA GELDİ


Vali Mustafa Koç, İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın


Ağrı Valisi Mustafa Koç, Ağrı il ve ilçelerinde görev yapan yerel ve ulusal basın kuruluşu temsilcileri ile düzenlenen kahvaltı programında bir araya geldi.


Vali Mustafa Koç, basın ile buluştuğu kahvaltı programında yaptığı konuşmasında; İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın düsturu ile ben bugüne kadar her yerde çalışmalarımı yapmışımdır. Ben Ağrı’ya yabancı değilim. Daha önce Diyadin ve Eleşkirt’te kaymakamlık görevlerini yürüttüm. Benim çocuklarım Ağrı doğumludur. Doğduğum memleketimden sonra en fazla Ağrı’da hayatım geçmiştir. Ağrı benim ikinci memleketimdir.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Ağrı Burçin Uysal Öğretmenevinde düzenlenen kahvaltı programında gazetecilerle bir araya gelen Vali Mustafa Koç, gazetecilerin geçmiş 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

Programda gazetecilere; kentte yapılan, yapımı devam eden ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgiler veren Vali Koç, kentin Türkiye’de önemli bir tarım ve hayvancılık merkezi olduğuna dikkat çekerek, son zamanlarda bu alanda her ne kadar gözle görülür bir gerileme oluşmuşsa da atılmış ve atılacak adımlarla bu alanda yeniden bir canlılık yaşanması için gayret gösterdiklerini kaydetti.

Öte yandan kentteki istihdam alanlarının arttırılması, sosyal ve kültürel hayatın canlanması için yapılan ve yapılması planlanan Tesktilkent, Alışveriş Merkezi, Kent Müzesi, Fizik Tedavi Hastanesi, Mesire Alanları, Jeotermal Seralar, Tarımsal Sulama ve diğer projelerin de devam ettiğini ifade eden Vali Koç, bu projelere ek olarak yeni projeler üzerine de çalıştıklarını belirtti.

Ayrıca, kentte huzur ve güven ortamının sağlanmasına yönelik asayiş, terör, düzensiz göç, uyuşturucu ile mücadele çalışmalarının da aralıksız sürdüğünün altını çizen Vali Koç, kentin her alanda kalkınması için bütün kurum ve kuruluşların gayret sarf ettiğini vurguladı.

Vali Mustafa Koç’a Ağrı Dağı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sıddık Söyler, Doğubayazıt hakkında yönelttiği sorular;

Doğubayazıt’ta İhtisas Gümrüğü?
Doğubayazıt Gürbulak Sınır Kapısında İhtisas Gümrüğü olmadığı için çıkan mallar ülke genelinde değişik illere giderek ihtisasları yapılmaktadır.

Doğubayazıt Sarısu Açık Pazarı?
Sarısu Açık Pazarında 150’ye yakın dükkan bulunmaktadır neden faal durumda değildir.

Günübirlikçilerinin Sorunları?
Gürbulak Sınır Kapısında giriş çıkışlarda İran devleti kendi vatandaşlarını sırada alarak Türk vatandaşlarını da saatlerce sırada bekletmektedir. Giriş çıkışlarda kabin yetersizliği bulunmaktadır.

Doğubayazıt’ta Yapılacak Olan Müze?
Eraslan Ailesi tarafından Doğubayazıt’ta Yapılacak Olan Müze ne zaman yapılacaktır.

Doğubayazıt’ta Eğitim-Öğretim?
Beş yıldır okulu yıkılan, yıkılan okulun yerine okul yapılmayan ve okulu olmayan Doğubayazıt’ın en eski lisesi Ahmedi Hani Lisesi iki kez taşınmasına rağmen sömestr tatilinde tekrardan Ticaret Lisesi’nin yerine taşınacağı ve bu binada Doğalgaz, Elektrik ve Yolu bulunmamaktadır. Doğubayazıt ilçesinde şu an 50 öğrencinin bulunduğu sınıf mevcutları vardır.

Recep Tayyip Erdoğan Millet Parkı?
Özel İdareye Bağlı İshakpaşa Sarayına giderken sağ tarafta bulunan Recep Tayyip Erdoğan Millet Parkında tuvalet ve suyun olmadığı milyonlarca para ile yapılan parkın işlevsiz durumunda olduğunu, parkın neden devlet veya vatandaşlar tarafından çalıştırılmamaktadır.

Program Vali Koç’un gazetecilerinin de kentin sorunlarına ilişkin sordukları soruları not alması ardından çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum