​​​​​​​UDER Genel Başkanı Yusuf Yıldırım Görevinde Güven Tazeledi

​​​​​​​UDER Genel Başkanı Yusuf Yıldırım Görevinde Güven Tazeledi
Editör: Söyler Haber
23 Kasım 2025 - 17:55

UDER Genel Başkanı Yusuf Yıldırım Görevinde Güven Tazeledi

Türkiye’de çocuk hakları alanında faaliyet gösteren ve merkezi Ağrı’da bulunan Ulusal Çocuk Hakları Derneği (UDER), 2. Olağan Genel Kurulunu genel merkezinde gerçekleştirdi. Düzenlenen genel kurulda, tek aday olarak seçime giren mevcut Genel Başkan Yusuf Yıldırım, 43 üyenin oy birliğiyle yeniden genel başkanlığa seçildi.

Çocuk Hakları Mücadelesi Güçlenerek Devam Edecek
Genel kurulda, UDER’in çocuk hakları alanında yürüttüğü çalışmalar, mevcut projeler ve yeni dönem hedefleri masaya yatırıldı. Katılımcılar, özellikle Ağrı ve bölgedeki çocukların haklarına erişimini artırmak amacıyla sürdürülen faaliyetlerin önemini vurguladı.

Yıldırım: “Daha Büyük Bir Kararlılıkla Yola Devam Edeceğiz”
Yeniden genel başkan seçilen Yusuf Yıldırım, yaptığı teşekkür konuşmasında, çocukların haklarını koruma ve güçlendirme mücadelesini aynı kararlılıkla sürdüreceklerini ifade etti. Yeni dönemde hem yerel hem de ulusal ölçekte daha fazla çocuğa ulaşmayı hedeflediklerini belirten Yıldırım, “Dernek olarak, çocukların yüksek yararı doğrultusundaki çalışmalarımızı genişleterek devam ettireceğiz” dedi.

Savunuculuk ve Farkındalık Çalışmaları Sürecek
Ulusal Çocuk Hakları Derneği, yeni dönemde de çocuk hakları savunuculuğu kapsamında eğitimler, seminerler ve sosyal projelerle toplumsal farkındalık oluşturmayı sürdürecek. Derneğin, Türkiye’nin bu alandaki tek sivil toplum kuruluşu olarak faaliyetlerine hız kesmeden devam edeceği bildirildi.


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum