​​​​​​​TÜRK HEYETİ CAN AZERBAYCAN'DA

​​​​​​​TÜRK HEYETİ CAN AZERBAYCAN'DA
Editör: Söyler Haber
11 Eylül 2021 - 13:00


TÜRK HEYETİ CAN AZERBAYCAN’DA

Ticaret Bakanı Mehmet Muş ve Türk heyeti ile birlikte “Türk Konseyi Ekonomi Bakanları 10. Toplantısı” vesilesiyle Azerbaycan’’a gittiler.

Azerbaycan ve Türkiye arasında yatırımların artırılmasına yönelik heyetler tarafından görüşmeler yapıldı.

Azerbaycan Ekonomi Bakanı Mikayıl Cabarov'a Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi tarafından tarihi İshak Paşa Sarayı'nın maketi hediye edildi. Ekrem Çelebi Ekonomi Bakanı Mikayıl Cabbarov'u Ağrı'ya davet etti.

Türk Heyeti tarafından Karabağ savaşı sırasında Ermenistan güçlerinden ele geçirilen teçhizatların sergilendiği Bakü'deki Ganimetler Parkı ziyaret edildi. Parkta Azeri askerleri ile bir araya gelerek hatıra fotoğrafı çektiler.

Azerbaycan Türk Konseyi İş Formu’nu ziyaret eden Türk heyeti, Ticaret Bakanı Mehmet Muş Türk dünyasında ticari ve ekonomik iş birlikleri, küresel ve bölgesel ekonomik meseleler üzerine bir konuşma gerçekleştirdi.

Azerbaycan Türk Konseyi Ticaret ve Ekonomi Bakan’ları Toplantısında Ticaret Bakanı Mehmet Muş bir konuşma yaptı.
Türk Heyetinin Azerbaycan ziyareti kapsamında Bakü'de Azerbaycan Milli Lideri Aliyev'in mezarının bulunduğu Fahri Hıyaban ile Şehitler Hıyaban'ı ve Türk Şehitliğini ziyaret edildi. Aziz şehitlerimizin ruhlarına fatiha okuyarak duada bulunuldu.

Azerbaycan ziyareti kapsamında; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ile bir araya geldiler.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş'un başkanlığında Türk İş İnsanlarla istişare ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Azerbaycan Büyükelçisi Doç. Dr. Cahit Bağcı Azerbaycan’a giden heyeti misafir etti.




 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum