TAŞLIÇAY'DA (RUSİPLER) KANAAT ÖNDERLERİ  HUSUMETLİ İKİ AİLEYİ BARIŞTIRDILAR

 TAŞLIÇAY'DA (RUSİPLER) KANAAT ÖNDERLERİ  HUSUMETLİ İKİ AİLEYİ BARIŞTIRDILAR
Editör: Söyler Haber
16 Eylül 2021 - 11:31



TAŞLIÇAY'DA (RUSİPLER) KANAAT ÖNDERLERİ 
HUSUMETLİ İKİ AİLEYİ BARIŞTIRDILAR

Taşlıçay ilçesinde iki ay önce Aşağı Dumanlı köyünde Pileki Aşiretine mensup iki aile arasında bir kişinin ölümü ile sonuçlanan husumet, Taşlıçay ilçesinin kanaat önderleri, Kaymakam Adem Topaca ve Belediye Başkanı İsmet Taşdemir’in araya girmesi ile barışla sonuçlandı.

yemeğinde bir konuşma yapan Belediye Başkanı İsmet Taşdemir; iki aile arasındaki husumetin sona ermesi için en büyük katkıyı iki alenin yaptığını ve özelikle barışçıların iki ay hiç ara vermeden yorulmadan taraf tutmadan gösterdikleri fedakarlıklar takdire şayandı. İki aile arasında bu olay sonrası başlayan husumetin son bulması için büyük gayret gösteren başta ilçemizin kanaat önderleri olmak üzere İlçe kaymakamımız Adem Topaca ve ilçe protokolüne, il ve ilçe müftülerimize, özelikle köy imamı ve köy muhtarımıza ve köy halkına sonsuz teşekkür ediyoruz. Benzer acı olayların yaşanmaması ve bu barışın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Barışa vesile olan herkese teşekkür ediyorum. İki ailenin bundan sonraki geleceğinin barış, huzur, sevgi ve saygı içinde geçmesini diliyorum. Burada sağlanan barış her iki aileye de hayırlı olsun. Barış yemeği vesilesi ile her iki aile arasında bu husumetin giderilmesi gerçekleştirildi her iki aileye böyle bir adım attıkları için şahsım ve Taşlıçay halkı adına sonsuz teşekkürler ediyorum" dedi

Barış yemeğinde Ağrı İl Müftüsü Tandoğan Topçu tarafından dualar okundu, Kuranı Kerim tilaveti yapıldı.

Husumetli aileler tokalaşıp bir daha husumetin olmaması için kanaat önderlerinin ellerine aldıkları Kur-an’ı Kerim’in altında geçilerek yemin ettiler.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum