​​​​​​​Taşlıçay 3. Geleneksel Balık Gölü Festivali

​​​​​​​Taşlıçay 3. Geleneksel Balık Gölü Festivali
Editör: Söyler Haber
20 Temmuz 2022 - 01:33 - Güncelleme: 20 Temmuz 2022 - 01:45
 


Taşlıçay 3. Geleneksel Balık Gölü Festivali

3. Geleneksel Balık Gölü Festivali Taşlıçay Belediye Başkanı İsmet Taşdemir ve İlçe Kaymakamı Adem Topaca, tarafından organize edilip Kültür Turizm Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü, Ağrı Valiliği, Serhat kalkınma ajansı (SERKA), İMN Turizm ve Taşlıçay Belediyesinin katkılarıyla gerçekleşti.

Festivalde Vali Varol, Milletvekili Köseoğlu, Belediye Başkanı Sayan, İl Başkanı Özyolcu, Belediye Başkanı Taşdemir, birer konuşma yaptılar. Konuşmalarının ardında Balık Gölü Geleneksel 3. Yaz Festivali'nin açılışı gerçekleşti.

Taşlıçay Kaymakamı Adem Topaca ve Taşlıçay Belediye Başkanı İsmet Taşdemir tarafından festivale katılım sağlayan Vali Varol, Milletvekili Köseoğlu, İl Başkanı Özyolcu, Belediye Başkanı Sayan ve il protokol üyelerine ödüller takdim edildi.

Festivale; İl Valisi Dr. Osman Varol, Ak Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, AK Parti Ağrı İl Başkanı Av. Halil Özyolcu, Belediye Başkanı Savcı Sayan, İl Emniyet Müdürü Nihat Özen İlçe Belediye Başkanları, AK Parti İlçe Başkanları, Siyasi parti temsilcileri, STK Başkanları, Federasyon ve Dernek Başkanları katılım sağladılar.

Balık Gölü'nde vatandaşlarla bir araya gelen Vali Varol ve protokol üyeleri, Taşlıçay Belediyesi tarafından kurulan stantları gezerek yetkililerden bilgi aldı.

2 bin 241 metre rakımı ile Türkiye’nin en yüksek rakımlı gölü olma özelliğinin yanı sıra sahip olduğu doğal güzellikleriyle her mevsim binlerce kişinin ziyaret ettiği Balık Gölü'nde; 2 gün boyunca çok sayıda vatandaş katıldı.

Festivalde; TRT Kürdi Dengbej programı, Sanatçı Rafet El Roman, Alparslan Adsay, Mustafa Elem, Mehmet Agiri, Kardelen Turan, Habib Irmak, Özcan Kızılkurt, Cesim Murat, İsmail Kaya’nın katıldığı ayrıca, halk etkinlikleri, su oyunları, flyboard etkinlikleri, çocuk oyunları, çeşitli yarışmaların yapıldığı festival 2 gün sürdü. 

Ağrı Valisi Dr. Varol, Kaymakam Topaca, Başkan Özyolcu, Başkan Sayan, Başkan Taşdemir ve il protokol üyeleri, Balık Gölü'nde gerçekleşen, tekne turuna ve flyboard gösterisine katıldılar.

Renkli Görüntülere ev sahipliği yapan 3. Geleneksel Balık Gölü Festivalinde görülmemiş ve ilklerle dolu heyecanlı anlar yaşandı.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum