Pinyanişi Aşireti Lideri Merhum Osman Zeydan'ın Ölümünün 1'inci Yıldönümünde Binlerin Katılımıyla Mevlid Programı Düzenlendi

Pinyanişi Aşireti Lideri merhum Osman Zeydan’ın ölümünün 1'inci yıldönümü nedeniyle binlerin katılımıyla Mevlid-i Şerif okutuldu.

Pinyanişi Aşireti Lideri Merhum Osman Zeydan'ın Ölümünün 1'inci Yıldönümünde Binlerin Katılımıyla Mevlid Programı Düzenlendi
Editör: Söyler Haber
07 Mart 2023 - 13:04 - Güncelleme: 07 Mart 2023 - 14:13


Pinyanişi Aşireti Lideri Merhum Osman Zeydan’ın Ölümünün 1'inci Yıldönümünde Binlerin Katılımıyla Mevlid Programı Düzenlendi

Pinyanişi Aşiret lideri merhum Osman Zeydan’ın ölümünün 1'inci yıldönümü nedeniyle binlerin katılımıyla Mevlid-i Şerif okutuldu.

Mevlit Hakkari/Yüksekova ilçesine bağlı Büyük Çiftlik (Xırvate) beldesindeki camilerinde öğlen namazına müteakip okutuldu.

Pinyanişi Aşiret lideri merhum Osman Zeydan Ağanın vefatının birinci yıldönümü nedeni ile düzenlenen mevlit programına katılımın yüksek olması sebebiyle mevlit iki ayrı camii ve Divanhanede okutuldu.
Zeydan ailesi adına Ali İhsan Zeydan ve Teoman Zeydan, mevlit programına katılan tüm davetliler ile tek tek ilgilendiler.

Yemekli mevlit programına; Yüksekova Kaymakamı Ömer Çimşit, STK temsilcileri, iş adamları, bölgenin kanat önderleri, Van, Hakkari, Ağrı, Doğubayazıt, Diyadin’den Pinyanişi Aşiretine mensup üyelerin yanısıra Zeydan ailesinin dostları katıldı.

Yüksekova Kaymakamı Ömer Çimşit, “Osman ağamız sadece Yüksekova’mızın değil, bölgemizin sevilen en önemli kanaat önderlerinden birisiydi, Allah rahmet eylesin. Bende Osman ağanın cenazesinde bulunmuştum. Cenazesinde muazzam bir kalabalık vardı. Mesleğimde gördüğüm en büyük ciddi kalabalıktı ve o gün bizde cenaze töreninde merhumu rahmeti rahmana yolcu ettik. Rabbim tüm insanlara böyle sevilmeyi nasip etsin. Vefatının birinci yıl dönümünde, burada okunan Mevlid-i Şerif, Kur’an’ı Kerim tilavetinin ardında sevenleri tarafından dualarla eşliğinde onu hayırla yâd ettik. Bizde kendisine Allah’tan rahmet diliyor, geride kalanlara sabırlar diliyoruz.” dedi.

Pinyanişi Aşiret Lideri Ali İhsan Zeydan, “Pinyanişi Aşiretinin tarihi çok önemlidir. Bizler asırlardır bu topraklar üzerinde yaşamış ve bu toprakların sahipleriyiz. Tabi ki birtakım sebeplerden dolayı Pinyanişi Aşireti mensupları Doğubayazıt, Diyadin, Malatya, Bitlis, Kayseri, Van ve bununla beraber İran, Irak, Libya, Mısır gibi yârlere dağılmışlardır. Biz Pinyanişi ailesi olarak nüfusumuz 6 milyonu geçmektedir. Pinyanişi ailesi birbirine lütuf etmesinler, birbirine mecbur olsunlar, birbirini sevsinler, birbirinin kalbine yerleşsinler.  Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Bu dünyada mal, mülk, ağalık, beylik hep geride kalacak. Her insan diyor bu toprak benim, şu kadar malım var bilmiyorlar ki hepsi Allah’ındır. İnşallah cenabı Allah hepimizi muvaffak eyler. Pinyanişi ailesinin aksakalları başta olmak üzere herkes buradaydı Allah herkesten razı olsun barış ve huzur nasip etsin’’ İfadelerini kullandı.

İş insanı Teoman Zeydan, “Kıymetli büyüğümüz Osman Zeydan amcamız vefatının birinci yıldönümünde maalesef çok üzgünüz. Maalesef Pinyanişi ailesi olarak büyük kaybımız oldu. Bu sadece Pinyanişi ve Zeydan ailesi için değil, bütün bölge için büyük bir kayıp ama takdiri ilahi diyoruz. Aile olarak büyüğümüz Osman amcamızın gittiği yolda ve onun izinde gitmeyi sürdüreceğiz. Mevlit bölgemizin adet ve geleneğinde olmuştur. Pinyanişi ailesi ve dostlarımızın burada bir araya gelmesi büyüğümüzü tekrar anmaktır. Pinyanişi ailesi amcamızın mevlit programına katılmak için yüzlerce km yol gelmişler rabbim herkesten razı olsun. Bazı sebeplerden dolayı mevlidimize gelemeyip de telefon açan, mesaj atanlara da ayrıca teşekkür ediyoruz. Gelen bütün dostlarımıza, hemşerilerimize arkadaşlarımıza, akrabalarımıza canı gönülden teşekkür ediyor, Allah hepsinden razı olsun’’ diye konuştu.

Ağrı Dağı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sıddık Söyler “Bizler Doğubayazıt’taki Pinyanişi Aşiretinin mensupları olarak, büyüğümüz Osman Ağa’nın mevlit programına davet edildik. Bu davete icabet etmek için birkaç aileden oluşan bir ekip ile mevlit programına katıldık. Doğubayazıt’ta bulunan tüm Pinyanişi Aşiretine mensup akrabalarımızın selamlarını sizlere getirdik. Bugün buradan sizler ile beraber bulunmaktan dolayı çok memnunuz. Pinyanişi Aşiretine mensup dedelerimiz Hakkari Yüksekova’dan (Ehmed-i Hani Hz) ile beraber Doğubayazıt’a yerleşmişlerdir. Ben Molla Muhammed’in torunuyum. Bugün dedelerimizin topraklarından bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Rahmetli babam Hakkı Söyler, merhum Mustafa Zeydan ile birkaç kez görüşmüştü, bende vefatından önce Yüksekova’da merhum Mustafa Zeydan ile görüştüm bizler hepimiz bir aileyiz. Bizlere gösterdiğiniz yakın ilgiden dolayı hepinize sonsuz teşekkürler ediyoruz. İnşallah bu birlikteliğimiz devam edecektir.” dedi




 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum