ÖSYM İÇİN 2014 YILINDA BAŞLAYAN ÇALIŞMA MEYVESİNİ VERDİ.

2014 YILINDA BAŞLAYAN ÇALIŞMA MEYVESİNİ VERDİ. DOĞUBAYAZIT EĞİTİM SAĞLIK VE KÜLTÜR PLATFORMUNUN 2014 YILINDA BAŞLATTIĞI ÇALIŞMA NETİCESİNDE ÖSYM SINAVLARI DOĞUBAYAZ’DA YAPILACAK

ÖSYM İÇİN 2014 YILINDA BAŞLAYAN ÇALIŞMA MEYVESİNİ VERDİ.
Editör: Söyler Haber
24 Aralık 2020 - 15:23 - Güncelleme: 24 Aralık 2020 - 16:10
ÖSYM İÇİN DOĞUBAYAZIT EĞİTİM SAĞLIK VE KÜLTÜR PLATFORMUNUN 2014 YILINDA BAŞLATTIĞI ÇALIŞMA MEYVESİNİ VERDİ.

DOĞUBAYAZIT EĞİTİM SAĞLIK VE KÜLTÜR PLATFORMUNUN 2014 YILINDA BAŞLATTIĞI ÇALIŞMA
NETİCESİNDE ÖYM SINAVLARI DOĞUBAYAZ’DA YAPILACAK


Doğubayazıt Eğitim Sağlık ve Kültür Platformu olarak, 2014 yılında ÖSYM sınavlarının Doğubayazıt ilçesinde yapılması için başlattıkları çalışmaları ÖSYM’  ye yazılan yazılar ile talepte bulunulmuştur.
 
2015 yılında Platform üyelerinde oluşan bir heyet Ankara için yola çıktılar. Ankara’ya giden heyette Doğubayazıt Ticaret Oda Başkanı Ali Efe, Esnaf Sanatkârlar Oda Başkanı Yaşar Ergül ve Eğitimci Cemal Ersü Ankara’ya gidip ÖSYM Başkanı Ömer Demir ile görüşerek ÖSYM sınavlarının Doğubayazıt’da yapılması için söz aldıktan sonra ilçenin gerekli kriterlere uygun olduğunu gösterir belgeleri sunup yazışmalar bu güne kadar devam etmiştir.


En son yapılan yazışmalar neticesinde platformumdan istenilen ıslak imzalı dilekçenin 17 Temmuz 2020 tarihinde gönderilmesinin ardından, ÖSYM tarafından yapılan açıklamayla yapılan başvuruların Kasım Ayı sonu Aralık ayı başlarında değerlendirileceği bilgisiyle nihayet yapılan çalışmalar sonuç vermiş ve Doğubayazıt Eğitim Sağlık ve Kültür Platformunun emekleri boşa çıkmamıştır.

Doğubayazıt Eğitim Sağlık ve Kültür Platformu üyeleri: Eğitimci Cemal Ersü, Esnaf Sanatkârlar Oda eski Başkanı merhum Yaşar Ergül yeni Başkanı Nihat Tamer İsmailoğluları, Ticaret Oda Başkanı Ali Efe, Kefalet Kooperatif Başkanı Emin Özbey, Ziraat Odası Eski Başkanı Nihat Alkan, Şoförler ve Otomobilciler Oda Başkanı Fatih Tanrıkulu, Doğubayazıt Halkın Sesi Gazetesi eski sahibi merhum Cevdet Baycan, Narinkale Gazetesi Erhan Baydar, Doğubayazıt Gazetesi Nezir Çelik, Ağrı Dağı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Söyler Haber Sitesi Sahibi Sıddık Söyler, Kızılay Doğubayazıt Şub. Başkanı Kemal Şahin, Ahmet Mertbey, Nuri Öztürk, Ahmet Öztürk, Mehmet Emin İçten.

Platform Başkanı Eğitimci Cemal Ersü yaptığı açıklamada, 2014 yılından bu güne kadar yoğun yazışmalarımız ve çalışmalarımızın meyvesini almak İlçemiz adına sevindiricidir.

Çalışmalarımızda emeği geçen ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, ÖSYM Eski Başkanı Ömer Demir, ÖSYM Kurumsal İşler Daire Başkanı Sibel Gürer, Kurumsal İşler Daire Başkanlığı Sınav Merkezi Belirlemeden Sorumlu Uzmanı Hasan Polat, Platform üyelerimizden vefat eden Doğubayazıt Esnaf Sanatkarlar odası Eski Başkanı Yaşar Ergül ve Gazeteci Cevdet Baycan’a Allah’tan rahmet diler hayatta olan diğer platform üyesi arkadaşlarımıza emeklerinden dolayı Doğubayazıt halkı adına sonsuz teşekkürler ediyorum.“ dedi.

SÖYLER HABER

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum