Ağrılı Çocuklar İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu'nun Misafiri Oldu

Ağrılı Çocuklar İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu'nun Misafiri Oldu
Editör: Söyler Haber
17 Mart 2022 - 10:17



Ağrılı Çocuklar İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu’nun Misafiri Oldu
“Okuyan Şehir Ağrı” Projesi Kapsamında En Çok Kitap Okuyan 45 Öğrenci Ankara’da

Ağrı Valiliği koordinesinde hayata geçirilen, Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen “Okuyan Şehir Ağrı” projesi kapsamında en çok kitap okuyan 45 öğrenci Ankara’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla hayata geçirilen ve çeşitli faaliyetlerle zenginleştirilen “Okuyan Şehir Ağrı” projesi kapsamında İçişleri Bakanlığın ev sahipliğinde düzenlenen program, çocukların Anıtkabir ziyareti ile başladı. Anadolu'da uygarlık kuran Hititlerin sanat üslubu ile yapılan, kuvvet ve sükuneti temsil eden aslanlı yoldan geçen evlatlarımız Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün huzuruna gelerek mozoleye karanfil bırakıp Atatürk’ü minnet ve saygı ile andı.

Ardından; Anıtkabir Atatürk Müzesi, Alagöz Karargâh Müzesi, Atatürk ve Türk Devrimi Kütüphanesi’ni ziyaret eden evlatlarımız Anıtkabir ziyaretlerini tamamlayarak I. ve II. Türkiye Büyük Millet Meclisi binasına ziyarette bulundu. Meclisin, 23 Nisan 1920'de toplandığı ve milli bir heyecanın eseri olarak milletimizin katkısıyla tamamlanmış olan I. Türkiye Büyük Millet Meclisi binasında tarihe tanıklık eden evlatlarımız; Atatürk ilke ve inkılaplarının gerçekleştirilmesi, önemli yasaların çıkarılması, uluslararası anlaşmaların imzalanması ve çok partili sisteme geçiş gibi Türkiye siyasi tarihinin önemli olaylarına ev sahipliği yapan II. Türkiye Büyük Millet Meclisi binasında emanetçisi oldukları Cumhuriyetimizin kurucusu olan Atatürk’ün Büyük Nutuk”u okuduğu salonda hürriyet ve istiklal ruhunu yaşadı.

Daha sonra, Sultan Abdülmecid döneminden günümüze kadar Emniyet Teşkilatı’nın geçirdiği safhaların, polisin toplumda asayişi sağlarken izlediği yolların ve kullandığı araçların sergilendiği Polis Müzesi’ni ziyaret eden kitap kurtları, 4 milyon adet basılı kitabı ve teknolojik altyapısı ile bilgiye erişimde sınır tanımayan Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’ne de ziyarette bulundu.

Son olarak İçişleri Bakanlığımızı ziyaret eden evlatlarımız, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ile bir araya geldi. Çocuklarımızla yakından ilgilenip tek tek fotoğraf çektiren Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ’ya evlatlarımız, gerçekleştirilen program ve ev sahiplikleri dolayısıyla teşekkürlerini sunarak Ağrı Geven Balı ile Ağrımızın incisi İshak Paşa Sarayı’nın işlendiği tabloyu takdim etti.

 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum