​​​​​​​Neslihan Gül Koç, Ağrı'da devamsız öğrenciler için toplantı düzenledi

​​​​​​​Neslihan Gül Koç, Ağrı'da devamsız öğrenciler için toplantı düzenledi
Editör: Söyler Haber
02 Aralık 2023 - 10:44


Neslihan Gül Koç, Ağrı’da devamsız öğrenciler için toplantı düzenledi

Ağrı Valiliği himayelerinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İbrahim Çeçen Vakfı iş birliğiyle yürütülen “Okulum Beni Bekler Projesi” kapsamında, okula devam etmeyen özellikle kız çocukları ve devamsızlık yapan öğrencileri tekrar okula kazandırmak için il genelinde yaşanan devamsız öğrenci sorunu ele alındı.

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Vali Mustafa Koç’un eşi ve proje il komisyonu başkanı öğretmen Neslihan Gül Koç, ilçe kaymakam eşleri, İl Emniyet Müdürünün eşi, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Neriman Karakoç ve şube müdürü Selahattin Bilgiç katıldı.

Toplantıda Ağrı’nın devamsızlık verileri ve devamsızlık sebepleri incelendi. İl ve ilçe bazında istatistiki verilerin sebepleri ve çözüm stratejileri üzerinde konuşularak yol haritası belirlendi. Daha önceden alınan toplantı kararları ve uygulama adımları, uygulamada karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri konuşuldu.

Proje il komisyonu başkanı Neslihan Gül Koç, toplantının amacının, devamsızlık yapan öğrencilerin eğitim hayatına devam etmelerini sağlamak olduğunu söyledi. Koç, “Okulum Beni Bekler Projesi” ile ilgili şunları ifade etti:“Bu proje, Ağrı Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İbrahim Çeçen Vakfı iş birliğiyle hayata geçirilen çok önemli bir proje. Bu projenin amacı, okula devam etmeyen özellikle kız çocuklarımızı ve devamsızlık yapan öğrencilerimizi tekrar okula kazandırmak. Bu konuda ilçe kaymakam eşleri, emniyet müdürü eşi, milli eğitim müdür yardımcısı ve şube müdürü ile birlikte çalışıyoruz. İl genelinde devamsızlık yapan öğrencilerimizin sayısını, sebeplerini ve çözüm yollarını belirliyoruz. Bu öğrencilerimizi evlerinde ziyaret ederek, onlara eğitimin önemini anlatıyoruz. Ailelerine de gerekli desteği veriyoruz. Bu sayede, birçok öğrencimizi okula döndürmeyi başardık. Bu proje, hem öğrencilerimizin hem de Ağrı’nın geleceği için çok değerli bir proje. Bu projeye destek veren herkese teşekkür ediyorum.”

“Okulum Beni Bekler Projesi” ile Ağrı’da devamsızlık yapan öğrencilerin sayısının azaltılması ve eğitim kalitesinin artırılması hedefleniyor. Proje kapsamında, devamsız öğrencilerin takibi ve rehberliği devam ediyor.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum