KİMSESİZLERİN KİMSESİ TÜRK KIZILAY DOĞUBAYAZIT ŞUBESİ

KİMSESİZLERİN KİMSESİ TÜRK KIZILAY DOĞUBAYAZIT ŞUBESİ
Editör: Söyler Haber
13 Nisan 2022 - 13:00 - Güncelleme: 13 Nisan 2022 - 13:11


KİMSESİZLERİN KİMSESİ TÜRK KIZILAY DOĞUBAYAZIT ŞUBESİ

Türk Kızılay Doğubayazıt Şubesi her ramazan ayında olduğu gibi bu ramazan ayında da ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine giderek dertlerine derman olmaya çalışmaktadır.

Doğubayazıt Kızılay Şube Müdürü Kemal Şahin ve Kızılay gönüllüleri kendi evlerinde yaptıkları yemeklerini alarak, Doğubayazıt Kızılay’ı tarafından tespit edilen 110 kimsesiz ve yaşlı ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine gidip sofralarına oturarak beraber iftar açmaktalar.

Doğubayazıt Kızılay Şubesi bu ramazan ayında
5800 ihtiyaç sahibi aileye gıda alışveriş kartı,
4 Ton Et,
2300 aileye bayramlık elbise,
1118 öğrenciye bayramlık elbise,
250 öğrenciye bayramlık harçlık,
Üniversite öğrencisi, pansiyon öğrencisi, yetim aileler ve vatandaşlara iftar yemeği dağıtmaktadır. Bayramda köy ve ilçe merkezinde öğrencileri bayram tıraşı yapacaktır.


Kızılay Şube Müdürü Kemal Şahin ve Gönüllüler Kervanı, Doğubayazıt ilçesinde ihtiyaç sahibi ailelerin her ramazan ayında yüzünü güldürmeye, sofralarına sıcak bir tas çorba bırakmaya ve dertlerine derman olamaya devam etmektedirler.

Türk Kızılay Doğubayazıt Şubesi Gönüllüleri, yollarda kalan şoförlerin, evlerini temizleyemeyen yaşlıların, hastanelerdeki hastaların imdadına yetişip, ilçe merkezinde ve köylerdeki çocuklara oyuncak ve kırtasiye yardımları devam etmektedir.

Doğubayazıt ilçe Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar ve Cumhuriyet Başsavcısı Bahri Yalçınöz, Kızılay Gönüllüleri ile birlikte Kemal Paşa İlkokulu'nda eğitim gören ihtiyaç sahibi öğrencilere ihtiyaç duydukları çeşitli kıyafet dağıtımına da katıldılar.




 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum