Iğdır Üniversitesinde Dört Yeni Lisansüstü Program Açıldı!

Iğdır Üniversitesinde Dört Yeni Lisansüstü Program Açıldı!
Editör: Söyler Haber
13 Nisan 2022 - 11:26 - Güncelleme: 14 Nisan 2022 - 23:39


Iğdır Üniversitesinde Dört Yeni Lisansüstü Program Açıldı!
Yüksek lisans ve doktora programlarını çeşitlendirmeye yönelik girişimlerine devam eden Iğdır Üniversitesi, bünyesine dört yeni yüksek lisans programı daha kazandırdı.
Iğdır Üniversitesinin Tarım Ekonomisi Tezsiz Yüksek Lisans Programı ile Makine Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans Programı, Bilgisayar Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans Programı ve İnşaat Mühendisliği İkinci Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programı açılması yönündeki teklifi, YÖK Yürütme Kurulu tarafından onaylandı.
Konuya ilişkin bir değerlendirmede bulunan Rektör Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, lisansüstü programlarımızın daha çeşitli ve nitelikli hale getirilmesi yönünde önemli bir yol kat edildiğini vurguladı.
Lisansüstü program sayısının artmasının pek çok açıdan önem taşıdığına dikkat çeken Rektör Alma, ardından şu ifadeleri kullandı;
“Iğdır Üniversitesi olarak öğrencilerimize yalnızca lisans eğitimi değil aynı zamanda zengin bir lisansüstü eğitim imkânı sunuyoruz. Böylece hem eğitim kalitemizi daha üst seviyeye çıkarıyor hem de bilim dünyasına nitelikli bilim insanları kazandırıyoruz. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından onaylanan  programlarımızın; bilim dünyasına, Üniversitemize ve Iğdır’ımıza hayırlı uğurlu olsun.”
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum