İSHAK PAŞA SARAYI'NI GÖRMEYEN AĞRILI ANNELERE JEST
Ağrı Valisi Mustafa Koç’un eşi Neslihan Gül Koç, öncülüğünde Ağrı’da başlatılan "Anne Akademisi Projesi" kapsamında; okuma-yazma kursuna katılan ve başarı gösteren 20 anneye ödül olarak, hayatlarında hiç görmedikleri İshak Paşa Sarayı gezisi düzenlendi.
İSHAK PAŞA SARAYI'NI GÖRMEYEN AĞRILI ANNELERE JEST
Ağrı Valisi Mustafa Koç’un eşi Neslihan Gül Koç, öncülüğünde Ağrı’da başlatılan "Anne Akademisi Projesi" kapsamında; okuma-yazma kursuna katılan ve başarı gösteren 20 anneye ödül olarak, hayatlarında hiç görmedikleri İshak Paşa Sarayı gezisi düzenlendi.
Ağrı Valiliği himayelerinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda hayata geçirilen "Anne Akademisi Projesi" kapsamında eğitim alan 20 anne, Ağrı Valisi Mustafa Koç'un eşi Neslihan Gül Koç ile birlikte Doğubayazıt ilçesine gidilerek İshak Paşa Sarayı'nı ilk kez ziyaret ettiler.
Neslihan Gül Koç koordinesinde yürütülen Anne Akademisi projesi, Ağrı ilinde tüm kadınlar olmak üzere özellikle dezavantajlı bölgelerdeki anne velilere ve kadınlara kendi istekleri ve ihtiyaçlarına uygun olarak çeşitli alanlarda eğitim alma fırsatı sunmayı amaçlamaktadır.
Proje kapsamında; Okuma- Yazma Eğitimi, Hijyen ve Sağlık Eğitimi, Dini Eğitim, Temel Tarım Bilgileri ve Bahçecilik, El Zanaatları ve Sanat, Kadın Hakları, Teknoloji Eğitimleri, Girişimcilik Eğitimleri, Finansal Okuryazarlık, Stres Yönetimi, Psikolojik Destek, İletişim Becerileri, Aile Eğitimi ve Kültürel Geziler planlanmaktadır. Projeyi geliştirmek üzere paydaşlarla toplantılar düzenlenmektedir.
Yavuz Selim İlkokulu'nda başlatılan projede, 70 anneyle gerçekleştirilen toplantı sonucunda en çok talep gören okuma-yazma ve Kur’an-ı Kerim kursları açılmıştır. Aynı şekilde, İsmet Ömeroğlu İlkokulu'nda da 280 anneyle görüşülerek okuma-yazma ve el sanatları kursları planlanmış ve başlatılmıştır.
Toplamda 445 anneyle yüz yüze temas kurularak, 59 öğrenci annesine okuma-yazma, Kur’an-ı Kerim ve el sanatları alanlarında eğitimler verilmiştir. Okuma-yazma öğrenen 20 kadına Doğubayazıt gezisi düzenlenmiştir.
Anne Akademisi Projesi kapsamında toplamda;
- 445 öğrenci annesi ile toplantı aracılığıyla görüşmeler sağlanmıştır.
- 32 öğrenci annesine Okuma- Yazma Eğitimi,
- 14 öğrenci annesine Kur’an-ı Kerim Eğitimi,
- 13 öğrenci annesine ise El Sanatları Eğitimi
- Toplam 59 öğrenci annesine eğitim verilmiştir.
- Okuma- Yazma öğrenen 20 kadına Doğubayazıt İshakpaşa Sarayı gezisi düzenlenmiştir.
Neslihan Gül Koç, etkinlikte yaptığı açıklamada; Ağrı'ya geldikleri ilk günlerde sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldiklerini belirterek, Ağrı'daki kadınlara yönelik ne yapabiliriz diye istişarelerde bulunduk, toplantılar yaptık. Daha sonra bazı okullardaki velilerimizle, annelerimizle yaklaşık 445 annemizle yüz yüze bir araya gelerek onların isteklerini ve taleplerini dinledik. Çok şükür ki çoğu bizden eğitim istedi. Bu da bizim istediğimiz bir şeydi. Yani eğitim istemeleri ve bunun farkında olmaları önemliydi. İçimizde uhde olarak kalan okuma-yazma ve okullar olduğunu söylediler. Biz de bu görüşmelerin neticesinde 'Anne Akademisi' adı altında bir proje başlattık. Proje kapsamında sadece okuma-yazma eğitimi verilmediğini, kadınların ihtiyaç duydukları her alanda eğitimler düzenlendi. Hijyen, sağlık, geleneksel tarım, modern tarım ve psikoloji gibi farklı alanlarda seminerler düzenliyoruz. Geçen yıl itibarıyla Ağrı merkezde yapılan bu çalışmaları bu yıl ilçelere ve köylere yaymayı hedefliyoruz. Bugün ise okuma-yazma öğrenen ancak Ağrı'da olup da Doğubayazıt'a hiç gelmemiş ve İshak Paşa Sarayı'nı hiç görmemiş kadınlarımızı getirdik. Ahmed-i Hani Hz. ve Doğubayazıt Kültür Evini ziyaret ettik. Kadınlarımıza gösterdikleri azim ve isteklerinden dolayı teşekkür etmek ve de bir jest yapmak istedik." dedi
FACEBOOK YORUMLAR